Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.11.2021 kl. 12.39

KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder

Byrådsmedlemmerne kan med fordel rykke tilbage bag skærmene nu hvor coronavirussen spredes hurtigt igen, lyder det fra KL.

Set i lyset af udviklingen i coronasmitten bør landets byråd bør igen have mulighed for at mødes virtuelt.

Det mener KL, der fredag har sendt et brev til indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) med en opfordring til at genindføre muligheden for at afholde virtuelle byrådsmøder.

– Det er KL’s indtryk, at erfaringerne med afholdelse af virtuelle møder under corona-nedlukningen generelt har været gode, og at kravet om billed-/lydtransmission har imødekommet behovet for offentlighed omkring møderne, skriver KL blandt andet i brevet.

Det kommer i kølvandet på, at flere kommuner har henvendt sig til KL. En af kommunerne, der er hårdt ramt af coronavirus er Halsnæs, hvor flere byrådsmedlemmer blev en del af sygdomsstatistikken inden to byrådsmøder. Borgmester Steffen Jensen vil derfor gerne have muligheden for at afholde møderne virtuelt, men det er p.t. ikke muligt.

LÆS OGSÅ Minister åbner for nødstyre

– Det havde været et godt værktøj at have i den her situation, og fremadrettet vil det sikre, at kommuner og regioner kan udøve deres virke på trods af coronasituationen, siger Steffen Jensen til Sjællandske.

Den midlertidige mulighed for at afholde virtuelle møder ophørte 1. juli 2021. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger