Foto: Morten Faurby
Foto: Morten Faurby
26.11.2021 kl. 13.35

Bundsgaard er ikke overrasket over R-valg

Radikale har været en del af den borgerlige blok i KL-sammenhæng i mange år, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S).

Det er ikke kommet voldsomt bag på KL’s formand, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), at Radikale Venstre ikke peger på ham som organisationens formand i den kommende valgperiode, men på nuværende næstformand Martin Damm (V).

– Det er jo et udslag af valgresultatet. Det kan man kun tage til efterretning. Jeg glæder mig at fortsætte et godt samarbejde, men nu fra en anden post, siger Jacob Bundsgaard til Danske Kommuner.

Valgresultatet betyder, at KL’s bestyrelse fremover består af otte medlemmer fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, otte medlemmer fra Venstre og Konservative samt et enligt radikalt medlem. Det efterlod Radikale Venstre i rollen som kongemagere, og der har partiet ved valg efter valg i nyere tid lagt sine æg i den borgerlig kurv, bemærker Jacob Bundsgaard.

– Sidst Radikale Venstre pegede på en socialdemokrat i KL-sammenhæng var i 1998. Så det har været mere reglen end undtagelsen, at partiet er en del af den borgerlige blok i KL-sammenhæng, siger han.

LÆS OGSÅ KL til minister: Genindfør de virtuelle byrådsmøder

Du lyder ikke så overrasket?

– Nej, der har hele tiden været en overhængende risiko for, at det ville gå sådan her. Og det er jeg helt afklaret med. KL er en organisation, hvor vi samarbejder, og hvor der ikke kan ske noget med mindre vi er enige, siger Jacob Bundsgaard og slutter:

– Det giver mig lidt bedre tid til at tage mig af Aarhus, og det glæder jeg mig til. mdbr@kl.dk

Emneord
KL, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bundsgaard er ikke overrasket over R-valg Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger