Foto: Socialchefforeningen/YouTube
Foto: Socialchefforeningen/YouTube
01.11.2021 kl. 09.01

Frederiksberg-direktør bliver ny topchef i Sorø

Henning Daugaard erstatter politianmeldte Søren S. Kjær, der havde misbrugt kommunens kreditkort.

I kølvandet på sagen om misbrug af kommunens kreditkort har Sorø fundet sin nye kommunaldirektør. Det bliver Henning Daugaard, der kommer fra en stilling som direktør i Frederiksberg Kommune.

Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

58-årige Henning Daugaard har været i Frederiksberg Kommune siden 2009 og har senest været social-, sundheds- og arbejdsmarkedsdirektør samt vicekommunaldirektør. I en periode har han også været konstitueret kommunaldirektør. Tidligere har han været sygehusdirektør og kommer således med mange års ledelseserfaring i bagagen. Netop det lægger borgmester Gert Jørgensen (K) vægt på.  

– På hele kommunalbestyrelsens vegne ser jeg meget frem til samarbejdet med Henning, siger han.

LÆS OGSÅ Greve ansætter ny kommunaldirektør ovenpå skandalesag

Selv ser Henning Daugaard frem til at tiltræde i Sorø, som han oplever har ”klare visioner og konkrete mål for, hvad man vil politisk.”

– Det glæder jeg mig til at være en del af at få omsat i praksis, ligesom jeg glæder mig til at bidrage til et godt samarbejde mellem det politiske niveau og den kommunale organisation. I en kommune som Sorø med mange stærke lokalsamfund kræver det noget særligt af kommunen at være til stede på en relevant måde i lokalsamfundene. Det ser jeg frem til at være en del af, så jeg kan være med til at udvikle kommunen til glæde for alle borgerne i kommunen.

Henning Daugaard tiltræder 1. december og udgør herefter Sorø Kommunes direktion sammen med vicekommunaldirektør Andreas Jegstrup. Anders Jegstrup har været konstitueret kommunaldirektør siden august, hvor sagen om forgængeren i stillingen, Søren S. Kjær, begyndte at rulle.

Oprindeligt sagde Søren S. Kjær op for at bruge kræfter på den grønne omstilling, men DR kunne senere afsløre, at han havde brugt kommunens kreditkort til private formål. Byrådet skred derefter til politianmeldelse af sagen. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Læsøs kommunaldirektør siger op efter sag om overnatning i ulovligt skur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Frederiksberg-direktør bliver ny topchef i Sorø Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger