Foto: Haderslev Historiske Arkiv
Foto: Haderslev Historiske Arkiv
09.11.2021 kl. 09.47

Aalborg sætter gang i advokatundersøgelse af kostskole

Efter voldsomme beretninger om forholdene på kommunalt drevet kostskole i Sønderjylland skal advokatfirma nu forsøge at komme til bunds i sagen.

Aalborg Kommune sætter nu gang i en uafhængig undersøgelse af Gravenshoved Kostskole. Det sker, efter 31 tidligere elever har stået frem og fortalt om omsorgssvigt samt psykisk og fysisk vold, de har oplevet på stedet.

Det bliver advokatfirmaet HjulmandKaptain, der skal stå for undersøgelsen, som kommer i kølvandet på en politianmeldelse i oktober. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Gravenshoved Kostskole var et kostskoletilbud, som Aalborg Kommune drev fra 1964 til 1991 sammen med det daværende Nordjyllands Amt. Skolen lå i Haderslev.

Ud over undersøgelsen af, hvad der er foregået på skolen, vil HjulmandKaptain også undersøgelse kommunens eget ansvar. Advokatfirmaet har fået frie rammer til at tilrettelægge undersøgelsen – og må også iværksætte yderligere tiltag, hvis advokaterne undervejs støder på nye forhold, der skal belyses.

LÆS OGSÅ Nej til Barnets Reform
FOR ABONNENTER

En del af undersøgelsen kommer dog til at afvente den efterforskning, som Syd- og Sønderjyllands Politi i øjeblikket er i færd med.

– Det er klart, at vi i forhold til delen omkring det faktiske hændelsesforløb vil være afventende i forhold til politiets undersøgelser. Det er der flere grunde til. For det første vil vi ikke forstyrre det igangværende politiarbejde. For det andet har politiet nogle andre og bedre muligheder for at komme til bunds i sagen end en advokatundersøgelse, forklarer advokat Niels Vase, der kommer til at stå for undersøgelsen. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg sætter gang i advokatundersøgelse af kostskole Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger