Modelfoto: SAB
Modelfoto: SAB
08.11.2021 kl. 10.35

Danmarks største plejehjem er på vej

Et nyt plejehjem i København bliver Danmarks største. Nu tages første spadestik til det moderne plejehjem.

Over de næste fem år skal der bygges et nyt stort plejehjem i København. Første spadestik tages mandag af sundheds- og omsorgsbormester, Sisse Marie Welling (SF). Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det nye Sølund - generationernes hus, som det kaldes, kommer til at rumme 360 almene plejeboliger med tilhørende servicearealer og produktionskøkken, 22 tryghedsboliger, 150 ungdomboliger inklusiv 20 ungdomsboliger til unge med særlige behov samt en 5-gruppers daginstitution og en offentlig parkeringskælder med 120 pladser. Hele bebyggelsen vil strække sig over 38.000 kvadratmeter på den grund, der tidligere husede plejehjemmet Sølund, som nu er revet ned. 

– Vi bygger et bud på fremtidens plejehjem, som åbner sig mod byen og omgivelserne. Her er plads til at nyde byen og hinandens selskab og plads til at lokalområdets beboerne kan bruge de nye grønne udearealer. Det har været vigtigt for os at skabe optimale rammer for de ældre samtidig med, at det store byggeri giver noget tilbage til byen og ikke mindst til lokalområdet, siger Sisse Marie Welling i pressemeddelelsen.

Det nye Sølund skal samle borgere på tværs af alder og et stort halvoffentlig uderum skal være åbent for lokalbeboere.

LÆS OGSÅ Urban designer bliver ny stadsarkitekt i Aarhus

– Det nye Sølund samler flere generationer i samme byggeri og bliver et levende aktiv og arkitektonisk vartegn i bydelen – et sted hvor ældre, unge og børn kommer hinanden ved, og hvor og de ældre på plejehjemmet kan blive inddraget i byens liv, siger formand for bygherren SAB, John B. Sørensen. marp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danmarks største plejehjem er på vej Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger