Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.11.2021 kl. 11.43

Danmarks bedste friluftskommuner kortlagt: Jylland ligger i front

Friluftsrådet har opgjort hvilke kommuner, der klarer sig bedst på listen over Danmarks bedste friluftskommuner. Jylland klarer sig bedst.

Friluftsrådet har i en ny analyse opgjort, hvordan det står til med friluftslivet ude i de danske kommuner. Det skriver de i en pressemeddelelse.

– Vi ved, at friluftsliv og natur har stor betydning for danskerne, både for vores livskvalitet og beslutning om, hvor man vælger at bo. Så vi håber, at analysen, der sort på hvidt viser, hvordan det står til med rammer for friluftslivet ude i landet, vil inspirere kommunerne til at engagere sig endnu mere i arbejdet med at understøtte muligheden for friluftsliv, siger direktør i Friluftsrådet, Winni Grosbøll i pressemeddelelsen.

Deres analyse af friluftslivet baserer sig på 12 forskellige faktorer. Det tæller blandt andet naturareal, kystlinje og på forudsætninger, der handler om kommunale indsatser. Det kunne for eksempel være friluftsfaciliteter og kilometer ruter til cykling og løb.

Overordnet set klarer Jylland sig i høj grad bedst. Ringkøbing-Skjern ligger i top, og den eneste kommune af de tyve bedste, der ikke er jysk, er Vordingborg.

LÆS OGSÅ Stort puslespil i det åbne land til gavn for alle

Friluftsrådet skriver i pressemeddelelsen, at der selvfølgelig er nogle faktorer, som en kommune ikke kan ændre på, men at analysen også tegner et billede af, hvor meget de enkelte kommuner gør for friluftslivet på de punkter, hvor det er muligt for dem. marp@kl.dk 

Emneord
Natur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Danmarks bedste friluftskommuner kortlagt: Jylland ligger i front Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger