Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
29.03.2021 kl. 13.25

Pædagoger siger stort ja til ny overenskomst

Der er stor opbakning fra BUPL’s medlemmer til en ny overenskomst. 82 procent af pædagogerne har således stemt ja til den nye overenskomstaftale.

Et massivt flertal blandt BUPL’s medlemmer har stemt ja til en ny overenskomst. Mandag sluttede urafstemningen om pædagogernes og ledernes nye overenskomst, og 82,1 procent har stemt ja til overenskomstaftalen med KL, der over de næste tre år forventes at give lønstigninger på 5,29 procent.

Ifølge BUPL har usædvanligt mange medlemmer stemt ved denne urafstemning, hvor stemmeprocenten landede på 66,3 procent. Kun strejkeoverenskomsten i 2008, hvor 69,4 procent stemte, og overenskomsten i 2018, der var tæt på at havne i strejke, hvor 68,5 procent stemte, ligger højere.

I en pressemeddelelse glæder BUPL’s formand Elisa Rimpler sig både over det klare ja og den høje stemmeprocent.

– Jeg er virkelig stolt af, at vi har så mange engagerede medlemmer, som gør sig den ulejlighed at sætte sig ind i, hvad en overenskomst går ud på, og også bruger deres stemme. Den høje stemmeprocent er et udtryk for, at vi interesserer os for vores løn og arbejdsvilkår, siger hun i pressemeddelelsen, hvor hun samtidig benytter lejligheden til at understrege, at den massive opbakning ikke betyder, at pædagogerne er tilfredse med deres løn.

LÆS OGSÅ Ziegler: Lønstrukturkomité skal give fælles afsæt

– Jeg ved også, at de 6.000 medlemmer, der har stemt nej, sammen med mange andre, er meget, meget utilfredse med, at vi bærer rundt på et lønefterslæb, siger hun.

Andre fagforbund er også i gang med urafstemninger i disse uger. I sidste uge stemte et meget snævert flertal blandt medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd nej til de overenskomstaftaler, som er indgået på det regionale og kommunale område. FOA’s medlemmer kan stemme frem til den 19. april, og den 21. april skal den endelige godkendelse af overenskomsten for offentligt ansatte i kommuner og regioner finde sted i Forhandlingsfællesskabet, som forhandler de generelle vilkår for 565.000 ansatte i kommuner og regioner. antj@kl.dk

Emneord
Overenskomst

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Pædagoger siger stort ja til ny overenskomst Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger