Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.03.2021 kl. 12.00

188 skoler er ramt af et muligt smitteudbrud

På 16 procent af skolerne i Region Hovedstaden er der smitte med coronavirus. I fire kommuner er alle elever sendt hjem, mens fire kommuner har lukket enkelte skoler.

Smitten er ikke så overraskende steget på landets skoler i forbindelsen med genåbningen. I begyndelsen af marts var 81 skoler ramt af et muligt smitteudbrud. Ved den seneste opgørelse fra 23. marts er tallet vokset til 188, hvilket svarer til otte procent af landets folkeskoler.

Muligt smitteudbrud på skoler

3. marts: 81

17. marts: 152

23, marts: 188

Kilde: Statens Serum Institut

Værst ramt er Region Hovedstaden, hvor 84 skoler, svarende til 16 procent, er ramt af et muligt smitteudbrud, hvor der er konstateret smitte hos en elev. I alt 30 skoler i Region Hovedstaden har indenfor for de sidste 14 dage haft tre eller fire smittede elever.

Høje smittetal fik i går Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke samtlige skoler og fritidsordninger i Ishøj, Brøndby, Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner.

I Ballerup, Esbjerg, Horsens, Odense, Furesø, Hørsholm, Fredensborg og Gladsaxe Kommuner er enkelte skoler lukkede, mens der er lukket en enkelt daginstitution i Lejre og Holbæk Kommuner. gij@kl.dk 

LÆS OGSÅ Borgmester: Automatiseret nedlukning virker ikke

Skoler med igangværende udbrud

Region Hovedstaden: 84
Region Sjælland: 22
Region Syddanmark: 54
Region Midtjylland: 21
Region Nordjylland: 7
I alt:188
Kilde: Statens Serum Institut

Emneord
Skoler, COVID19

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 188 skoler er ramt af et muligt smitteudbrud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger