Foto: Dragør Kommune
Foto: Dragør Kommune
24.03.2021 kl. 11.00

Ny borgmester udpeget i Dragør

Helle Barth overtager efter Eik Dahl Bidstrup, som skal være formand for Krifa.

Venstre fortsætter som borgmesterparti i Dragør, når den nuværende borgmester Eik Dahl Bidstrup stopper den 1. juni for at blive formand for den kristelige fagforening Krifa. Posten overtages af partifællen Helle Barth.

Med skiftet kommer det kommunale Danmark op på at have 14 kvindelige borgmestre. Den 57-årige Helle Barth kom i byrådet ved kommunalvalget i 2013 samtidig med Eik Dahl Bidstrup, som straks blev borgmester.

Bag den nye borgmester står det eksisterende konstitueringsflertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Tværpolitisk Liste og Dansk Folkeparti.

Aftalen er betinget af, at Eik Dahl Bidstrup vælges som formand for Krifa på deres generalforsamling den 28. maj. Det skulle dog være ganske sikkert, da han er opstillet som eneste kandidat. Efter generalforsamlingen i Krifa er der indkaldt til ekstraordinært møde i Dragør Kommunalbestyrelse den 31. maj 2021.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Her skal byrådet godkende først den nuværende borgmesters udtræden, så Venstres førstesuppleant Per Faldborg Olesen som nyt byrådsmedlem og derefter vælge Helle Barth til ny borgmester. Dertil kommer fordeling af øvrige politiske poster i kommunalbestyrelsen og politiske udvalg. gij@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny borgmester udpeget i Dragør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger