Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
24.03.2021 kl. 09.00

Rutineret borgmester vinder kamp om spidskandidatur

Bornholms borgmester Thomas Thors vandt sikkert kampvalget om at blive socialdemokratiets spidskandidat ved næste valg.

Socialdemokratiet på Bornholm har valgt den nuværende borgmester Thomas Thors som spidskandidat til efterårets kommunalvalg. Han vandt en overbevisende sejr over modkandidaten Claus Larsen-Jensen.

– Jeg er glad for, at det blev så klart et resultat. Det giver nogle point i hele det forløb, vi skal have frem mod valget, at der er stå stor opbakning. Så det er jeg glad for, siger Thomas Thors til TV 2 Bornholm.

Thomas Thors fik 66 procent af stemmerne i en socialdemokratisk urafstemning, mens det tidligere folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen måtte nøjes med 34 procent af stemmerne.

Den 71-årige Thomas Thors blev borgmester ved årsskiftet, da Winni Grosbøll forlod posten for at blive direktør for Friluftsrådet. Han var også borgmester ved fødslen af Bornholms Regionskommune, først i daværende Rønne Kommune 1996-2003 og derefter i den sammenlagte regionskommune 2003-2005. Han var ude i to valgperioder men vendte tilbage til byrådet ved kommunalvalget 2017.

LÆS OGSÅ Aftale i Greve: Byrådsmedlemmer og kandidater må ikke debattere på kommunens Facebookside

Tab og vind

Efter nederlaget udtrykte den 67-årige modkandidat, Claus Larsen-Jensen, skuffelse over de socialdemokratiske kommunalbestyrelsesmedlemmers ageren under valgkampen, hvor gruppen gav sin opbakning til Thomas Thors.

– Jeg havde gerne set, at (de socialdemokratiske medlemmer i, red.) kommunalbestyrelsen ikke havde meldt klart ud på den måde, siger Claus Larsen-Jensen til TV 2 Bornholm.

Claus Larsen-Jensen tager dog nederlaget med oprejst pande, forsikrer han.

– Tab og vind med samme sind. Når man stiller op, har man en risiko for at tabe og en chance for at vinde. Sådan er det, og livet går videre, siger han. gij@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rutineret borgmester vinder kamp om spidskandidatur Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger