Foto: Pressefoto
Foto: Pressefoto
23.03.2021 kl. 12.00

Sjusk gav regnskabsrod for millioner i København

Ikke fiktive projekter, men sjusk og dårlig ledelse er årsag til stort underskud i Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

Sjusk og manglende styring fra ledelsens side. Det er nogle af årsagerne til, at Københavns Teknik- og Miljøforvaltning har opbygget et underskud på over 48 millioner kroner. Det fastslår en ny undersøgelse, der er lavet af Intern Revision i Københavns Kommune, og som TV 2 Lorry er i besiddelse af.

Undersøgelsen er lavet, efter at det tilbage i november 2020 kom frem, at forvaltningen selv havde opdaget, at der var rod i deres regnskab. Der manglede et større millionbeløb, og forvaltningen skrev, at den mente, at der var tale om penge, der var givet til fiktive anlægsprojekter.

Nu viser undersøgelsen, at det er korrekt, at der er rod for mange millioner kroner, men fejlen skyldes ikke fiktive anlægsprojekter men i stedet sjusk og manglende styring fra ledelsens side, lyder konklusionen.

Helt konkret står der i Intern Revisions redegørelse, at ”manglende styring og overvågning” i afdelingen Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold har været med til at føre til underskuddet.

LÆS OGSÅ Ny direktør for teknik og klima i Haderslev

De budgetansvarlige i afdelingen har – ifølge redegørelsen – været bekendt med underskuddet, men de har hverken reageret på det eller informeret direktionen om det.

Ingen fiktive konto

Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, har læst rapporten. Han hæfter sig blandt andet ved, at der ifølge undersøgelsen ikke er blevet oprettet fiktive konti, som det ellers tidligere har været nævnt. Derfor vurderer han også, at sagens karakter ikke er lige så alvorlig som først antaget.

– Jeg vil ikke bagatellisere det. Det er alvorligt, men ikke så alvorligt, som hvis man havde begået besvigelser eller regnskabsmanipulationer, som det i første omgang så ud til. Det er klart ulovligt og ansvarspådragende, siger han til TV2 Lorry.

Intern Revision vil i løbet af 2021 gennemføre yderligere undersøgelser og komme med yderligere anbefalinger til Teknik- og Miljøforvaltningen. Teknik- og Miljøudvalget skal behandle den omtalte rapport fredag den 26. marts 2021. gij@kl.dk 

LÆS OGSÅ Favrskov henter teknikdirektør i nabokommunen
Emneord
Teknik, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Sjusk gav regnskabsrod for millioner i København Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger