Vild glæde i Mols bjerge. I forgrunden fra venstre naturvejleder Morten DD Hansen, Frank Erichsen og Miljøminister Lea Wermelin glædede sig over det store antal tilmeldt kommuner. Foto Bo Amstrup
Vild glæde i Mols bjerge. I forgrunden fra venstre naturvejleder Morten DD Hansen, Frank Erichsen og Miljøminister Lea Wermelin glædede sig over det store antal tilmeldt kommuner. Foto Bo Amstrup
23.03.2021 kl. 12.11

Helt vildt mange kommuner vil være den vildeste

Hele 62 kommuner har tilmeldt sig Miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks Vildeste Kommune. Det glade budskab kunne miljøminister Lea Wermelin (S) overrække Frank Erichsen – Bonderøven – og insektentusiasten Morten DD Hansen i Mols Bjerge mandag.

– Det gør mig helt blød om hjertet, lød Naturvejleder Morten DD Hansens reaktion, da Miljøminister Lea Wermelin(S) mandag ankom til Molslaboratoriet i Mols Bjerge med det glade budskab.

Miljøministeren kunne fortælle, at hele 62 kommuner – cirka totredjedele af landets kommuner – på det tidspunkt havde tilmeldt sig Miljøministeriets kampagne/konkurrence Danmarks Vildeste Kommune, der handler om at skabe mere biodiversitet ved at beplante arealer med vilde planter. Morten DD Hansen er dommer i konkurrencen og har Frank Erichsen – kendt som Bonderøven fra DR-programmerne – med på sidelinjen. Tilmeldingsfristen til konkurrencen udløber i morgen, så flere kommuner kan nå at komme med.

– Jeg tror, at flere og flere har fået øjnene op for, at naturen er i krise. Det går tilbage på mange fronter. Det sker også her i Danmark for vores egne arter. Tusindvis af dem er i fare for at forsvinde, sagde Lea Wermelin, som forklaring på den store opbakning.

En folkelig sag

Miljøinisteren har fundet inspiration i DR-udsendelserne, Giv os naturen tilbage, hvor Frank Erichsen sætter fokus på, at biodiversiteten er på kraftig retur. Dyr, insekter og planter forsvinder i hastig fart. Han fik Hjørring Kommune med på ideen om at gøre noget.

LÆS OGSÅ Gentofte vedtager lokalplan, der kræver hække fremfor hegn

– Årsagen til at vi lavede denne konkurrence var, at jeg var i Hjørring og se, hvordan det gik til. Jeg talte med Frank Erichsen og Arne (borgmester Arne Bolt (S), red.). Jeg så og hørte om den rejse, kommunen og borgerne havde været på. Bare på et år fik man en fordobling af bierne og firedobling af sommerfugle. Det er en håbefuld dagsorden. Noget alle kan være med til, uanset om man har et frimærke af en kolonihave eller er idrætsforeningen med store arealer, eller et plejehjem og så videre. Det kan blive en folkesag. Det er den gejst og energi, jeg gerne vil have ud i resten af landet med den her kampagne, siger Lea Wermelin.

Frank Erichsen var også meget begejstret for meldingen.

– Her sætter ministeren noget på spil. Hvis der ikke havde været den store opbakning fra kommunerne, så står man noget alene som minister. Det her viser, at det er noget, der virkelig er opbakning til. Når så mange kommune melder sig, så er vi udover røde og blå kommuner – ud over partiskel. Naturpolitik er blevet politisk farveløs, siger Frank Erichsen.

I Nyhedsmagasinet Danske Kommuner sætter vi fokus på projektet Danmarks Vildeste Kommune i det kommende magasin. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ 90 kommuner vil være vildere

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Helt vildt mange kommuner vil være den vildeste Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger