Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.03.2021 kl. 10.30

Endnu en chef hjemsendt fra Fredericia

Stabschef Charlotte Walkusch er den tredje i rækken af hjemsendte chefer i Fredericia Kommune. Hendes rolle i sagen undersøges nu.

Endnu en chef i Fredericia Kommune er blevet sendt hjem i kølvandet på en intern rapport, der er lavet hos kommunen. Det skriver Fredericia Dagblad.

Der er tale om stabschef for uddannelse, bosætning og turisme Charlotte Walkusch, som blev hjemsendt fredag.

Koncerndirektør Yelva Jensen forklarer til Fredericia Dagblad, at hjemsendelsen sker i forlængelse af arbejdet med de interne afdækninger og yderligere forhold, der vedrører stabschefens ansvarsområde. Da det er en personalesag, vil koncerndirektøren ikke gå i detaljer med, hvad der præcist har fået kommunen til at sende stabschefen hjem.

Charlotte Walkusch er den tredje chef i Fredericia Kommune, der er blevet hjemsendt. Først blev kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe sendt hjem i starten af januar, og i februar blev det så økonomi- og personalechef Tommy Abildgaards tur. Der er indledt personalesager mod dem begge.

LÆS OGSÅ Nye Borgerlige-kandidat: Sæt borgmesterens løn ned med 25 procent

De mange chefer er sendt hjem som følge af en rapport, der har til formål at beskrive, om den tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) handlede i strid med reglerne, da han i 2016 købte en attraktiv byggegrund i Fredericia Kommune.

Advokater konkluderede i rapporten, at der var tale om en ulovlig instruks, da kommunen solgte byggegrunden til den daværende borgmester. I rapporten blev der desuden afdækket en række andre kritisable forhold, herunder flere eksempler på at chefer i kommunen har handlet i strid med god skik for økonomisk forvaltning.

Tæt forhold

Advokatfirmaet har også set på rygterne om et tæt forhold mellem den tidligere borgmester og den forhenværende kommunaldirektør. Her vurderes det, at et meget tæt forhold mellem de to bør efterforskes af politiet, fordi de i så fald måske kan have skjult vigtige oplysninger om deres relation for byrådet.

Fredericia Byråd har tidligere på måneden besluttet, at forholdet mellem de to samt eksborgmesterens byggesag skal undersøges af politiet. gij@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER
Emneord
Byråd, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Endnu en chef hjemsendt fra Fredericia Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger