Roger Buch. Pressefoto
Roger Buch. Pressefoto
19.03.2021 kl. 10.07

Ekspert: Fredericia-sagen har "vaccinations-effekt" på andre kommuner

Kommunalforsker Roger Buch vurderer, at det stormvejr, der har ramt Fredericia Kommune, både kan have positive og negative konsekvenser for landets resterende 97 kommuner.

En skandale som den, der udspiller sig i Fredericia Kommune, hvor Jacob Bjerregaard (S) har smidt borgmesterkæden i utide efter afsløringer om blandt andet urent trav ved salget af en byggegrund og en efterfølgende byggetilladelse til borgmesteren, kan give kommunerne et hak i troværdigheden. Det vurderer kommunalforsker ved DMJX Roger Buch.

– Det er en rigtig dårlig sag for kommunerne bredt, for når der er sådan nogle skandalesager, så smitter det af på alle kommuner på den måde, at det bliver en del af fortællingen om, at der heller ikke er styr på det ude i kommunerne, at de er småkorrupte og uprofessionelle. Det er en gammel fortælling, som har været der måske lige så længe, som der har været kommuner, men en sag som denne bærer altså brænde til det bål, siger Roger Buch til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner og tilføjer:

– Det er ærgerligt og uretfærdigt, at alle kommuner skal have et stempel, fordi der er én kommune, hvor man har en stor skandale.

Til gengæld mener Roger Buch også, at Fredericia-sagen – og særligt det element, at politiet nu skal undersøge, om Jacob Bjerregaard og den hjemsendte kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe har haft en så ”nær relation”, at det giver problemer med habiliteten – har den positive effekt, at der ikke er en finger at sætte på landets øvrige kommuner.

LÆS OGSÅ Jeg er som alle andre, bare mere sønderjysk

– Du kan være helt sikker på, at i de 97 øvrige kommuner er der i øjeblikket fuldstændig styr på habilitet. De har sikret sig, at de ikke har problemer, og det er det positive ved sådan en skandalesag. Det har en slags ”vaccinations-effekt”, som gør, at der lige bliver ryddet op rundt omkring, siger han. antj@kl.dk

Emneord
Skandale, Demokrati

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ekspert: Fredericia-sagen har "vaccinations-effekt" på andre kommuner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger