Kommunaldirektør Willy Feddersen forklarer i en berigtigelse, at listen alligevel blev sendt til SSI. Foto Middelfart Kommune
Kommunaldirektør Willy Feddersen forklarer i en berigtigelse, at listen alligevel blev sendt til SSI. Foto Middelfart Kommune
17.03.2021 kl. 13.15

Kommunaldirektør kommer med ny forklaring i vaccinesag i Middelfart

Der eksisterede alligevel en liste over personer med samfundskritiske funktioner, der skulle vaccineres først, og som borgmesteren stod på. Det var mod retningslinjerne. Kommunaldirektør Willy Feddersen tager det fulde ansvar.

Det skabte en del blæst, da Middelfarts borgmester, Johannes Lundsfryd Jensen (S), ved årsskiftet lod sig vaccine som en af de første med en overskudsvaccine.

Problemet var, at han ikke burde have været blandt de først vaccinerede. Som tidligere beskrevet beklagede Johannes Lundsfryd Jensen beslutningen og kaldte det ”dårlig dømmekraft”

Efterfølgende har Fyens Stiftstidende gravet i sagen. Først lød forklaringen, at borgmesteren stod på en liste over personer med samfundskritiske funktioner. Senere lød forklaringen ifølge avisen, at der ikke var en liste. Men nu forklarer Willy Feddersen til avisen, at borgmester Johannes Lundsfryd (S) alligevel stod på en liste over personer ved kommunen i samfundskritiske funktioner, som blev indberettet til Statens Serum Institut (SSI) 23. december 2020 sammen med lister over plejehjemsbeboere og frontpersonale, inden vaccinationsindsatsen gik i gang.

Ifølge kommunaldirektøren opstår forvirringen, fordi retningslinjerne blev ændret undervejs, og at han først troede, at listen alligevel ikke var afsendt til SSI.

LÆS OGSÅ Yderligere 31 kommuner lukkes delvist ned

Listen, som kommunaldirektøren nu alligevel bekræfter har eksisteret, indeholdt personer i samfundskritiske funktioner, herunder krisestaben, som tæller borgmesteren, samtlige i den kommunale direktion, en række afdelingschefer samt flere andre administrative medarbejdere i kommunen.

– Det var KL og sundhedsmyndighederne, der 15. december bad kommunerne om at indberette en sådan kreds af personer til vaccination, fortæller Willy Feddersen til Fyens Stiftstidende.

Senere i december ændrede Sundhedsstyrelsen retningslinjer. 22. december fik kommunerne en en ny melding om, at de samfundskritiske funktioner ikke var omfattet alligevel, forklarer kommunaldirektøren. Alligevel blev listen over samfundskritiske funktioner indberettet til SSI den 23. december. Det var ifølge kommunaldirektøren medarbejdere fra staben i kommunen, der mandag eftermiddag gjorde ham opmærksom på, at den var blevet indberettet alligevel.

Willy Feddersen påtager sig det fulde ansvar for, at der er blevet indberettet for mange til SSI.

I en berigtigelse sendt til byrådet skriver Willy Feddersen, at han beklager at have udtalt sig ukorrekt til avisen, men at han udtalte, som han gjorde, "da jeg var af den opfattelse, at vi i december ikke afsendte/indberettede listen med kritiske funktioner til SSI", citerer Fyens Stiftstidende. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommunaldirektør kommer med ny forklaring i vaccinesag i Middelfart Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger