KL vil hæve kommunernes kontingent mod at gøre det billigere at deltage i store konferencer og Kommunalpolitisk Topmøde. Pressefoto
KL vil hæve kommunernes kontingent mod at gøre det billigere at deltage i store konferencer og Kommunalpolitisk Topmøde. Pressefoto
16.03.2021 kl. 09.24

KL vil hæve kontingent, men gøre konferencer billigere

KL vil hæve kommunernes kontingent med seks procent, men samtidig indføre en ny prismodel for Kommunalpolitisk Topmøde og KL’s fem største konferencer, som skal gøre det billigere for kommunalbestyrelsesmedlemmer at deltage.

På det Kommunalpolitiske Topmøde torsdag skal et nyt forslag fra KL behandles. KL vil nemlig hæve kommunernes kontingent med seks procent – og dertil kommer pris- og lønfremskrivning, så den samlede stigning i 2022 vil udgøre 6,7 procent i forhold til dettes års niveau. Det svarer til 4.128,5 kroner pr. 100 indbyggere.

Men forslaget om en kontingentstigning er ikke et forsøg på at få flere penge i kassen. Det skyldes derimod, at KL i stedet vil sænke prisen på at deltage i KL’s fem største konferencer og gøre det helt gratis for kommunalbestyrelsesmedlemmer at deltage i Kommunalpolitisk Topmøde. Det understreger henholdsvis formand og næstformand for KL’s bestyrelse, Jacob Bundsgaard (S) og Martin Damm (V), i et brev til alle landets kommunalbestyrelsesmedlemmer.

– Det er KL’s fornemste opgave – på vegne af alle 98 kommunalbestyrelser – at søge indflydelse på kommunernes rammer og vilkår. Det kan vi kun gennem et tæt samarbejde med jer, skriver Jacob Bundsgaard og Martin Damm og pointerer, at forslaget om kontingentstigning er led i bestyrelsens strategi om at sikre inddragelse af så bred en kreds af kommunalpolitikere som muligt.

– Som en del af denne indsats ønsker vi fra bestyrelsens side at skabe de bedst mulige rammer for, at kommunalbestyrelsesmedlemmer kan deltage på KL’s fem største konferencer samt Kommunalpolitisk Topmøde, skriver Jacob Bundsgaard og Martin Damm og fortsætter:

LÆS OGSÅ Hjemsendt Fredericia-chef fratræder

– Indtægten fra den foreslåede stigning i KL’s kontingent opvejes således af den mindre indtægt. KL’s samlede indtægter vil være uforandret som følge af vores forslag. antj@kl.dk

Emneord
Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL vil hæve kontingent, men gøre konferencer billigere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger