Benny Balsgaard skal kommunernes kontakt i DGI. Foto DGI
Benny Balsgaard skal kommunernes kontakt i DGI. Foto DGI
15.03.2021 kl. 11.37

Tidligere kommunaldirektør trækker i sportstøjet

Tidligere kommunaldirektør fra Langeland er blevet ansat i breddeidrætsorganisationen DGI, hvor han skal styrke kontakten til kommunerne og arbejde med sundhed.

I dag den 15. marts er første arbejdsdag for den tidligere kommunaldirektør for blandt andet Langeland og Faaborg-Midtfyn Kommune Benny Balsgaard i stillingen som kommunekonsulent i DGI.

Han kommer med en stærk kommunal faglighed, der nu skal binde trådene kommunalt sammen for Danmarks breddeidrætsorganisation DGI.

Der er tale om en helt ny stilling.

– Kommunestyret er noget helt særligt i Danmark. Det er her, størstedelen af vores velfærd leveres igennem og det er gennem engagerede medarbejdere og lokale folkevalgte, at vi som borgere møder kommunen. Samspillet med civilsamfundet og særligt DGI’s organisation og lokale foreningskontakt rummer store potentialer, som jeg glæder mig til at arbejde med, forklarer Benny Balsgaard og tilføjer:

LÆS OGSÅ Erfaren chef bliver ny direktør

– Jeg finder det attraktivt, at jeg kan bruge min kommunale viden og erfaring i denne sammenhæng.

Der er tale om en centralt placeret stilling, der i tæt dialog med DGI´s 13 regionale landsdele og DGI´s politiske afdeling skal arbejde med at styrke kontakten til landets kommuner og dialogen om løsninger på fælles samfundsudfordringer på eksempelvis sundhedsområdet og børn og unges trivsel. 

– Idrætsforeningerne er jo tæt på borgerne i alle kommuner. Derfor er det også interessant at kigge på, hvordan de i samarbejde med kommunerne kan være med til at pege på løsninger på sundhedsområdet, siger Benny Balsgaard.

Selv bevæger Benny Balsgaard sig ved at vandre, cykle og bruge kajakken i sin fritid. Benny Balsgaard bor i Fredericia og har fire børn og fire børnebørn. tkn@kl.dk

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt
Emneord
Idræt, Sundhed, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tidligere kommunaldirektør trækker i sportstøjet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger