Sten Kock Hansen har arbejdet for Region Syddanmark, men står nu i spidsen for frihedsforsøget på ældreområdet i Middelfart. Foto Middelfart Kommune
Sten Kock Hansen har arbejdet for Region Syddanmark, men står nu i spidsen for frihedsforsøget på ældreområdet i Middelfart. Foto Middelfart Kommune
15.03.2021 kl. 12.08

Han skal håndtere friheden på ældreområdet

Middelfart slipper for love og regler på ældreområdet i tre år. Frihed forpligter og kommunen har ansat en erfaren programchef, der skal udvikle området på baggrund af den nyvundne frihed.

Middelfart er en af de syv kommuner, der slipper for lovgivning og dokumentationskrav i tre år på udvalgte områder. I Middelfart indgik man en aftale med regeringen om at få frihed på ældreområdet.

Kommunen har netop ansat Sten Kock-Hansen som programchef for indsatsen, der skal skabe endnu mere nærvær og omsorg i ældreplejen. Han har i mange år arbejdet som konsulent og leder i Region Syddanmark.

– Vi har valgt Sten som programchef, fordi han har mere end 20 års erfaring med at udvikle organisationer og skabe forandringer inden for sundheds- og ældreområdet. Det er værdifuld erfaring, der kan bane vejen for, hvordan vi i praksis øger kvaliteten for de ældre i Middelfart Kommune endnu mere, forklarer Irene Ravn Rossavik, der er social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune.

Udover at arbejdet i Region Syddanmark, så har den nye programchef arbejdet i egen rådgivningsvirksomhed og andre kommuner, hvor omdrejningspunktet netop har været at sætte borgeren først i udviklingen af faglig kvalitet.

LÆS OGSÅ Ny rapport: Ældre er generelt tilfredse med hjemmeplejen

Sten Kock-Hansen ser frem til at arbejde med de frie rammer.

– Det er en fantastisk anledning til at arbejde aktivt både for at udvikle kvaliteten af ældreområdet, men også til at arbejde med medarbejdernes trivsel. Ældreplejen skal tage udgangspunkt i den enkelte ældre og de ansattes faglighed. Min opgave bliver at understøtte, at vi sammen finder løsningerne så tæt på borgerne som muligt, siger Sten Kock-Hansen.

Det politiske lovforslag, der sætter Middelfart Kommune fri af regler, forventes godkendt i Folketinget i løbet af foråret, men Sten Kock-Hansen har været i arbejdstøjet i Middelfart siden 15. februar.

– Jeg lærer kommunen at kende ved at være ude i marken. Jeg besøger blandt andet plejehjem, udegrupper, dagcentre og det politiske udvalg, hvor vi allerede nu begynder at samle de første input ind, som vi kan arbejde videre med, fortæller Sten Kock-Hansen. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Nuttede robotter testes på plejehjem

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Han skal håndtere friheden på ældreområdet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger