Foto: Fredericia Kommune
Foto: Fredericia Kommune
15.03.2021 kl. 11.47

Fredericia betalte millionregninger til eventfirma uden aftale

Fredericias interne undersøgelse af kommunen kritiserer, at kommunen er på kant med reglerne i udbudsloven, efter Fredericia har betalt et eventfirma en million kroner årligt uden at have en aftale om, hvad der præcis skulle leveres af ydelser.

Skeletterne fortsætter med at vælte ud af skabene i Fredericia, og i kommunens egen redegørelse om forholdene i kommunen rettes nu en kritik af, at kommunen har betalt et eventfirma en million kroner om året uden at have en aftale om, hvad der specifikt skulle leveres af ydelser.

Det er i strid med kommunens økonomistyringsprincipper, konkluderer den interne undersøgelse.

Derudover konflikter det med reglerne i udbudsloven, og eventselskabet EventC har siden 2018 modtaget i alt 2,4 millioner kroner fra Fredericia Kommune. Det viser fakturaer, som Fredericia Dagblad har fået aktindsigt i. Ifølge Fredericia Dagblad er det økonomichef Tommy Abildgaard, som har attesteret regningerne. I fredags oplyste Fredericia Kommune, at der er indledt en personalesag mod Tommy Abildgaard.

Over for Fredericia Dagblad gør professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Buch det klart, at det kan være alvorligt, at regningerne er betalt uden en egentlig samarbejdsaftale.

LÆS OGSÅ Efter historisk svær proces: Kommunernes budgetter rammer plet

– Det er helt klart, at kommunen ikke må afsætte et fast beløb på en million kroner til et systematisk samarbejde med en privat virksomhed, uden at det er specificeret, hvad man får for pengene. Når der heller ikke er nogen dokumentation for, hvad der er leveret, eller nogen skriftlig samarbejdsaftale, så er regnskabsreglerne og kommunens økonomistyringsprincipper simpelthen ikke overholdt, siger Per Nikolaj Buch til Fredericia Dagblad. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredericia betalte millionregninger til eventfirma uden aftale Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger