Enhedslisten i Aarhus kræver undskyldning af eget byrådsmedlem. Pressefoto
Enhedslisten i Aarhus kræver undskyldning af eget byrådsmedlem. Pressefoto
12.03.2021 kl. 09.27

Enhedslisten kræver undskyldning af eget byrådsmedlem

En udokumenteret påstand om vennetjenester i Aarhus Byråd, som Enhedslistens Viggo Jonasen fremsatte, er faldet partiets kommunebestyrelse for brystet.

Viggo Jonasen skylder en undskyldning. Det mener Enhedslistens kommunebestyrelse i Aarhus, efter Viggo Jonasen ved et byrådsmøde onsdag påstod, at vedtagelsen af en lokalplan, der baner vejen for nye lejligheder ved Nørreport i Aarhus, var udtryk for en vennetjeneste.

Den konservative spidskandidat Steen Stavnsbo er bygherre på projektet, og udtalelsen fra Viggo Jonasen fik ifølge Aarhus Stiftstidende borgmester Jacob Bundsgaard (S) til at reagere kraftigt og fastslå, at det var en ekstremt grov insinuering og langt over grænsen.

Aarhus Stiftstidende har efterfølgende spurgt Enhedslisten, om Viggo Jonasens påstand er udtryk for Enhedslisten generelle holdning, og det afviser partiets andet byrådsmedlem Lone Norlander på vegne af partiets kommunebestyrelse. Sagen har været til afstemning i kommunebestyrelsen, og konklusionen er, at Viggo Jonasen skylder en undskyldning.

– Der blev stemt om det i kommunebestyrelsen, og flertallet mener, Viggo Jonasen er gået langt over stregen og skylder byrådet en undskyldning, siger Lone Norlander til Aarhus Stiftstidende. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Gentofte vedtager lokalplan, der kræver hække fremfor hegn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Enhedslisten kræver undskyldning af eget byrådsmedlem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger