Mens Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrede beboere i området til at lade sig teste, blev de chikaneret af personer fra Men in Black. Foto: Colourbox
Mens Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrede beboere i området til at lade sig teste, blev de chikaneret af personer fra Men in Black. Foto: Colourbox
11.03.2021 kl. 13.09

Kommune tilkaldte politiet: Smitteopsporing chikaneret

Fredensborg Kommune kontaktede Nordsjællands Politi, da smitteopsporing i Kokkedal blev chikaneret af en gruppe fra organisationen Men in Black.

Onsdag var en gruppe unge mennesker fra Styrelsen for Patientsikkerhed på arbejde i Egedalsvænge i Kokkedal, der er hårdt ramt af coronasmitte, for at opfordre beboerne til at lade sig teste. Men indsatsen for en mere effektiv smitteopsporing blev chikaneret af en gruppe fra organisationen Men in Black.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, som erfarer, at protestgruppen skabte utryghed i området og filmede test-ambassadørerne og fjernede afspærring fra legepladserne.

Oplysnignerne om, at der skulle være tale om personer fra protestorganisationen Men in Black, der adskillige gange har demonstreret mod coronarestriktioner i flere af landets store byer, stammer ifølge Frederiksborg Amts Avis fra vidner i området, som blandt andet kunne se, at personerne havde bogstaverne MIB på deres negle.

Til det lokale medie fortæller borgmester i Fredensborg, Thomas Lykke Pedersen (S), at kommunen måtte kontakte politiet.

LÆS OGSÅ Rekordstort omfang: København opdager lønsnyd hos rengøringsleverandører

– Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, og vi tog med det samme kontakt til politiet. For det er politiet, der i den situation skal sikre, at smitteopsporingen kan foregå ugeneret i området, siger Thomas Lykke Pedersen.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis har Nordsjællands Politi sigtet to personer for hærværk efter episoden. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune tilkaldte politiet: Smitteopsporing chikaneret Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger