Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.03.2021 kl. 11.27

Flere børn kommer i skole til nødpasning

Antallet af elever i 5.-9. klasse, der er mødt op til nødpasning i skolerne, er steget og steget de seneste uger. Kommuner forklarer stigningen med, at flere af de hjemsendte elever mistrives.

Flere og flere børn er de seneste uger vendt tilbage til klasseværelset og har fået nødundervisning i landets skoler. En stikprøve, som KL har foretaget, viser, at 7,5 procent af børnene i 5.-9. klasse mandag i denne uge var i nødpasning i skolerne. For en uge siden gjaldt det 6,2 procent af eleverne, og ifølge KL oplever alle kommuner en generel stigning i fremmødet.

Sådan er det også i Rudersdal, hvor der ifølge borgmester Jens Ive (V) er flere og flere børn, der mistrives og derfor kommer i nødpasning.

– Nu har de været lukket ned i tre måneder, og vi begynder at få signaler om, at det går rigtig skidt for mange unge mennesker, som mistrives. Det er omgivelserne, som rækker ud til os og fortæller om mistrivsel. Derfor har vi også i langt højere grad taget dem tilbage i nødundervisning, og vi ligger et godt stykke over 10 procent, som er tilbage på skolerne i nødundervisning, siger Jens Ive til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Også i Esbjerg har kommunen registreret, at flere børn kommer fysisk i skole, og i løbet af den seneste måned er fremmødet blandt eleverne i 5.-9. klasse næsten tredoblet, skriver JydskeVestkysten. I slutningen af januar mødte 88 elever således op i skole, men der den 2. marts var 244 børn i Esbjergs skoler. Det svarer til knap 5 procent af det samlede elevtal i aldersgruppen. Det skyldes ifølge kommunen stigende mistrivsel blandt eleverne.

LÆS OGSÅ Lærere: Tid, to lærere og ressourcer til svage elever får skolen godt i gang

– Vi hører løbende fra forældre, at det bliver sværere og sværere for børnene at sidde derhjemme, så jeg synes, at det er vigtigt at gøre opmærksom på denne mulighed. Forældrene skal ikke være bange for at sende deres børn afsted, hvis det er nødvendigt. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at de skal komme igennem denne periode, og det er også tilfældet ude på skolerne. For vores ældste elever har godt nok været hjemme i lang tid efterhånden, siger formanden for Børn og Familieudvalget i Esbjerg Kommune, Diana Mose Olsen (SF), til JydskeVestkysten.

Fra på mandag må afgangseleverne i landets skoler vende tilbage til skolen hver anden uge. Det gælder dog ikke i Region Hovedstaden, hvor 9. klasserne kun må møde i skole én dag om ugen til udendørs undervisning. Det samme gør sig gældende for landets 5.-8. klasser. Kun på de mindre øer åbner skolerne for fuldt fremmøde. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere børn kommer i skole til nødpasning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger