Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.03.2021 kl. 14.57

Faaborg-Midtfyn ramt af hackerangreb

Faaborg-Midtfyn Kommune havde tirsdag problemer med mailsystemet, da hackere havde skaffet sig adgang til kommunens mailbokse.

I Faaborg-Midtfyn Kommune startede kommunalbestyrelsesmødet tirsdag lidt anderledes, end det plejer. Her kunne borgmester Hans Stavnsager (S) nemlig fortælle, at kommunen havde været udsat for et hackerangreb, som borgmesteren betegnede som ”voldsomt”. Til Fyens.dk fortæller borgmesteren, at hans mail var nede hele tirsdagen, og at andre fra kommunalbestyrelsen havde samme problem.

Christian Hein, der er leder af it-service og drift i kommunen, bekræfter overfor Fyens.dk, at der har været hackere inde i kommunens system, men at hackerne ikke nåede at udnytte adgangen.

– Der har været gæster i vores system, men vi kan ikke påvise, at der er sket misbrug, tyveri eller adgang til data. Vi er så heldige, at de ikke har kunnet udnytte adgangen til systemet, siger han til avisen.

Ifølge Christian Hein har kommunen et Microsoft mailsystem, og i sidste uge oplyste Microsoft, at en kinesisk hackergruppe har været på spil. Faaborg-Midtfyn kan ikke fortælle, om det er de samme, der har hacket sig ind i Faaborg-Midtfyn, men der er et større sikkerhedshul i postsystemerne. Faaborg-Midtfyn kommune vil løbende opdatere systemet, og Christian Hein understreger over for Fyens.dk, at hackerangrebet ikke kan kategoriseres som voldsomt, da hackerne ikke ødelagde noget.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

– Man skal betragte det som et indbrud: Der har været nogen i dit hus, hvor de har efterladt fodspor og er gået igen, siger Christian Hein. antj@kl.dk

Emneord
Datasikkerhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Faaborg-Midtfyn ramt af hackerangreb Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger