Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox
09.03.2021 kl. 13.05

Svendborg vil gerne lukke forbrændingen – men er endt i tomrum

Borgmester vil gerne levere skolebogseksemplet på, hvordan man lukker et forbrændingsanlæg, men intet sker nu, hvor lukkelisten er droppet.

Et stort flertal i Svendborg Byråd bakkede i november op om at lukke Svendborg Kraftvarmeværk fra udgangen af 2022 og sælge bygningerne til Svendborg Fjernvarme.

Men efter at Forsyningstilsynet har underkendt KL’s liste over de forbrændingsanlæg, det ville være bedst at lukke for at leve op til den politiske aftale om fremtidens affaldssektor, er der ikke sket meget i den sag.

Kommunen føler sig efterladt i et tomrum, og borgmester Bo Hansen (S) vil derfor nu skrive til klimaminister Dan Jørgensen (S) for at få lov til at lukke anlægget som planlagt. Målet er, at Svendborg bliver skolebogseksemplet på, hvordan man gør.

– Vi har ingen stor gæld i anlægget, og vi har heller ikke den politiske uenighed, som man slås med andre steder, og derfor står vi ret gunstigt og kan gå konstruktivt ind i det her. Derfor mener jeg, vi kunne være det gode eksempel på, hvordan det her kan gøres, siger han til Fyns Amts Avis.

LÆS OGSÅ Affaldssortering bliver dyrere end klimaaftalen anslår

Svendborg Fjernvarme har brug for mere plads og vil derfor gerne overtage den bygning, der i dag huser kraftvarmeværket. Fremover vil byens varmeforsyning i højere grad ske via et varmepumpeanlæg. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Svendborg vil gerne lukke forbrændingen – men er endt i tomrum Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger