Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, ser gerne, at politiske forhandlinger om en ny sommerpakke kommer i gang allerede nu. Pressefoto
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, ser gerne, at politiske forhandlinger om en ny sommerpakke kommer i gang allerede nu. Pressefoto
09.03.2021 kl. 13.25

Landdistrikter vil have ny sommerpakke til turisme

Sidste års sommerpakke, som indeholdt 700 millioner kroner til dansk turisme og oplevelsesøkonomi, var en succes, og nu håber Landdistrikternes Fællesråd, at forhandlinger om en ny sommerpakke kan sættes i gang allerede nu.

Ovenpå en debat om effekten af sidste års sommerpakke under en høring i Udvalget for Landdistrikter og Øer, er formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard ikke sen til at kalde sidste års sommerpakke for en succes.

– Sommerpakken indeholdt mange gode, konkrete initiativer, som virkelig har sat skub i ø-turismen. Det fik vi også klare input til under høringen. Helt centralt var blandt andet løft af ø-passet og ø-turismen, gratis færgebilletter samt forhøjede fradrag på sommerhusudlejning. Det er initiativer, som vi gerne ser genindført, men det er samtidig vigtigt, at vi lytter til erfaringerne fra sidste år, siger Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.

Han fremhæver, at de danske øer har oplevet markant flere turister, og at det er til gavn for både lokale erhvervsdrivende, beskæftigelse og bosætning. Samtidig mener Steffen Damsgaard, at man med fordel kan indføre det fulde landevejsprincip, som betyder, at det skal koste det samme at rejse til søs som på landevejen hele året, fremfor at genbruge modellen med de gratis færgeruter for cyklister og gående i juli måned, som sidste år var en stor succes.

– At indføre det fulde landevejsprincip vil være et godt skridt på vejen. Men for at give caféer, restauranter og attraktioner de bedste betingelser for at klare sig gennem krisen bør det kombineres med en udvidelse af gratis, eller blot meget billige, færgebilletter for gående og cyklister, siger han.

LÆS OGSÅ Landdistrikterne hilser statsgaranti på boliglån velkommen

Både SF og DF ser positivt på at lave endnu en sommerpakke, og ifølge Steffen Damsgaard bør forhandlinger om en ny sommerpakke sættes i gang allerede nu, så aktørerne har mulighed for at forberede sig og tilpasse kapaciteten. antj@kl.dk

Emneord
Landdistrikter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Landdistrikter vil have ny sommerpakke til turisme Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger