Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.03.2021 kl. 10.11

KL vil gøre op med jungle af regler på beskæftigelsesområdet

KL lancerer fem forslag til at nytænke beskæftigelsesindsatsen i forbindelse med, at der skal findes 1,1 milliarder kroner på beskæftigelsesområdet til at finansiere retten til tidlig pension – den såkaldte Arne-pension. Ifølge KL vil besparelserne nemlig kræve gennemgribende ændringer af reglerne på området.

KL kommer nu på banen med forslag til, hvordan der i 2024 kan findes 1,1 milliard kroner på beskæftigelsesområdet. Penge, som skal bruges til at finansiere Arne-pensionen. I aftalen om ny ret til tidlig pension, står der, at besparelsen på beskæftigelsesområdet skal findes ved at reformere og nytænke den kommunale beskæftigelsesindsats, og KL peger nu på fem områder, hvor der er et potentiale ved nytænkning og regelforenkling.

– I en tid med stigende arbejdsløshed og et øget fokus på opkvalificering finder vi det ulogisk, at man vil skære i beskæftigelsesindsatsen. Intentionerne i aftalen kan derfor kun realiseres, hvis man for alvor tør gøre op med den jungle af regler, der har martret området i årevis. Vi skal nytænke indsatserne, så vi kan prioritere indsatserne lige præcis der, hvor det giver bedst mening for den enkelte borger og har den største effekt på beskæftigelses, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, i en pressemeddelelse.

KL foreslår at fjerne regler, der skaber bureaukrati uden at skabe værdi for borgere og virksomheder. Her peger KL blandt andet på at afskaffe reglerne om skærpet tilsyn og nedlægge de mange puljer på beskæftigelsesområdet. Dernæst foreslår KL at forenkle proceskrav til jobsamtaler samt en markant forenkling af krav til rehabiliteringsteamet. Herudover ønsker KL en reform af seniorjobordningen, og endelig pointerer KL, at der er potentiale ved at gennemføre en gennemgribende forenkling af de mange ordninger om uddannelse og opkvalificering og generelt at målrette anvendelsen af vejledning og opkvalificering.

– Da man reviderede beskæftigelsesloven for et par år siden, tog man ikke skridtet fuldt ud i forhold til at forenkle lovgivningen. For KL er det meget afgørende, at beskæftigelsesindsatsen kan tilrettelægges med udgangspunkt i den enkelte lediges og virksomhedernes behov. Samtidig har vi under coronakrisen gjort os gode erfaringer med virtuelle samtaler på de ledige og virksomhedernes præmisser. Tiden er nu moden til, at vi for alvor får fundet nogle kloge løsninger, siger Thomas Kastrup-Larsen. antj@kl.dk 

LÆS OGSÅ Reformudspil vil koste jobcentre 200 millioner

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL vil gøre op med jungle af regler på beskæftigelsesområdet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger