Sorø Byråd har skiftet navn til kommunalbestyrelse. Foto: Jakob Vind
Sorø Byråd har skiftet navn til kommunalbestyrelse. Foto: Jakob Vind
08.03.2021 kl. 10.54

I Sorø bliver byråd til kommunalbestyrelse

Sorø Kommune har nu vedtaget at skifte "byråd" ud med "kommunalbestyrelse". Det sker, efter utilfredshed fra borgene, som mente, at navnet "Sorø Byråd" sendte et forkert signal.

Fremover skal byrådet i Sorø kaldes kommunalbestyrelse. På et byrådsmøde i sidste uge vedtog byrådet nemlig at skifte navn, og navneændringen træder i kraft med det samme.

– Vi er den folkevalgte bestyrelse for hele kommunen – præcis som vi hele tiden har været. Og hvis vi kan bidrage til sammenhængskraften i vores dejlige kommune ved at kalde os kommunalbestyrelse, så er det et skridt, vi med glæde vil tage. Der var gode historiske grunde til, at vi indtil nu har kaldt os et byråd – og nu er der så gode grunde til at begynde at kalde os kommunalbestyrelse. Jeg håber, borgerne i hele kommunen vil tage godt imod den nye betegnelse, siger borgmester Gert Jørgensen (K) i en pressemeddelelse.

Det var da også borgmesterpartiet, der i december sidste år stillede forslag om nævneændringen, efter partiet havde fået henvendelser fra borgere i hele Sorø Kommune. Borgerne mente, at betegnelsen Sorø Byråd kunne give det indtryk, at det politiske arbejde alene handlede om Sorø by. Derfor foreslog Konservative, at betegnelsen for den folkevalgte forsamling for hele Sorø Kommune, der efter strukturreformen i 2007 også består af daværende Dianalund og Stenlille Kommuner, skulle ændres. antj@kl.dk

 

LÆS OGSÅ Bystyre stopper med at opkalde veje efter mænd

Flest byråd

Med Sorøs beslutning om at ændre navn fra byråd til kommunalbetyrelse er der nu 63 byråd, 34 kommunalbestyrelser og en enkelt borgerrepræsentation i de danske kommuner.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 valgte knap 4 ud af 5 nye kommuner betegnelsen byråd for den nye kommune, ligesom Sorø gjorde det. 

Emneord
Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: I Sorø bliver byråd til kommunalbestyrelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger