Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.03.2021 kl. 12.00

Udskældt nattelivsplan sparket til hjørne

Det er uvist, hvornår politikerne behandler nyt forslag, der vil begrænse nattelivet i København væsentligt.

Ingen nye bevillinger eller fornyelse af eksisterende natbevillinger i størstedelen af Indre By i København.

Sådan lyder et af punkterne i en allerede ganske udskældt plan for det københavnske natteliv, som kultur- og fritidsforvaltningen i København har udarbejdet sammen med teknik- og miljøforvaltningen.

Ikke overraskende er brancheorganisationerne Horesta og Dansk Erhverv modstandere af planen, men på rådhuset er både Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale Venstre og SF også imod planen.

Også Enhedslistens nye spidskandidat Line Barfod kritiserer planen, som bakkes op af de to borgmestre, der står bag den – kultur- og fritidsborgmester Fransiscka Rosenkilde (ALT) og teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

LÆS OGSÅ Borgmester til regeringen: Vi har brug for et påbud – ikke en anbefaling

Alligevel er planen ikke fejet af bordet endnu. Kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune skulle torsdag have en første drøftelse af et nyt udkast til en plan for nattelivet i byen, men det blev ikke til noget. I stedet har politikerne vedtaget at drøfte planen på et nyt ekstraordinært udvalgsmøde, der endnu ikke er sat dato på, erfarer Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Planen lægger op til, at der kun skal være tre områder med færre restriktioner på nattelivet, nemlig Nyhavn, Kødbyen og den såkaldte metropolzone, der dækker over et område mellem Rådhuspladsen og Vesterport Station. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udskældt nattelivsplan sparket til hjørne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger