Skiltet her er stadig i høj kurs på det sorte marked. Foto: Colourbox
Skiltet her er stadig i høj kurs på det sorte marked. Foto: Colourbox
05.03.2021 kl. 11.58

Borgmester efterlyser nye løsninger efter 20 år med stjålne byskilte

Assens’ borgmester Søren Steen Andersen (V) er godt træt af, at byskiltene til landsbyen Snave bliver stjålet. Nu har han henvendt sig til teleselskabet, der lancerede den folkekære figur Polle fra Snave.

Det er i år 20 år siden, vi stiftede bekendtskab med den kiksede Polle fra Snave, den flotte Randi fra den lokale bar Giraffen og den brovtne Heino fra kloakfirmaet Snave Slam med det kække slogan ”der er penge i lortet”. 

Dermed er det også 20 år siden, et omfattende tyveri af Snave-byskilte begyndte. Siden TV 2’s Peter Ingemann besøgte byen for nylig, er fem af den lille landsbys 12 byskilte forsvundet, og selv om hvert skilt kun koster få hundrede kroner, trætter situationen borgmester Søren Steen Andersen (V). 

Han skønner, at op mod 100 skilte er blevet stjålet, siden Polle-reklamerne rullede over skærmen, og som regel er det hele standeren, skiltet sidder på, der bliver savet ned. Dermed bliver regningen langt højere for kommunen. 

– Vi har jo værktøjet i orden herude på landet. Desværre, må jeg sige i dette tilfælde. Vi kan godt gå og smile lidt af det, men helt alvorligt så er det jo ikke Assens Kommunes opgave at forsyne diverse ølstuer med skilte, siger Søren Steen Andersen.

LÆS OGSÅ Ny direktør for by, kultur, miljø og beskæftigelse i Albertslund

Han har derfor taget kontakt til teleselskabet, der begyndte det hele. Eller rettere, arvtageren til det. Sonofon har siden 2005 været en del af Telenor. 

– Jeg har spurgt dem, om de måske har en god idé til, hvordan vi kan lave nogle anderledes byskilte, der er umulige at stjæle. Jeg er ikke ude efter at kritisere Telenor, men de har jo trods alt tjent godt på Snave, siger Søren Steen Andersen. 

Telenors pressevagt bekræfter over for Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at selskabet har fået en henvendelse fra Søren Steen Andersen, men har endnu ikke taget stilling til den.   

Peter Ingemnan har sat den gule hjelm, han kører rundt med i programmerne, på auktion, og har allerede fået bud på 10.000 kroner. De penge kommer til at gå til Blå Kors samt til den lokale byfest, Snavefesten. Det ville nemlig være for bureaukratisk, hvis kommunen skulle tage imod pengene, fortæller Søren Steen Andersen. 

LÆS OGSÅ Mængden af graffiti styrtdykker på Frederiksberg

Har du på et tidspunkt overvejet, at der måske slet ikke skulle være byskilte i Snave?

– Jeg har mødt det synspunkt før, men det synes jeg ikke er en løsning. Borgerne i Snave skal da have skilte ligesom alle andre. Det er jo også en del af en landsbys identitet. Derfor skal vi have fundet en løsning, siger Søren Steen Andersen. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester efterlyser nye løsninger efter 20 år med stjålne byskilte Felter med * skal udfyldes
 
Af: Anne Jensen
Den 05.03.2021 kl. 14:10

Sælg skilte

svar på: Borgmester efterlyser nye løsninger efter 20 år med stjålne byskilte

Har kommunen overvejet at lave en produktion af Snave-skilte til salg?
. Jeg ved godt, det er mere spændende at stjæle dem - men også mere besværligt

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger