Foto: Facebook
Foto: Facebook
03.03.2021 kl. 12.41

S-politiker siger farvel med kras kritik af borgmesterkandidat

Christina Birkemose (S), der er borgmesterkandidat i Faxe, er ikke til at samarbejde med, lyder det fra byrådets yngste medlem, der har besluttet sig for ikke at genopstille. Partiet indkalder nu til ekstraordinær generalforsamling for at drøfte opbakningen til Birkemose.

Danmarks næstyngste byrådsmedlem, Laura Vestina Andréa (S) fra Faxe, har fået nok. Ikke af selve byrådsarbejdet, men af Socialdemokratiets leder i Faxe, Christina Birkemose, der også er valgt som partiets borgmesterkandidat til november.

I et langt opslag på Facebook beretter Laura Vestina Andréa om, at Christina Birkemose aldrig har formået at samle gruppen, men i stedet skaber intern splid. Hun fortryder, at hun i begyndelsen stolede på Christina Birkemose.

Kulminationen på det dårlige samarbejde kom i januar, da Laura Vestina Andréa ad omveje fandt ud af, at Christina Birkemose havde lovet hendes stemme væk til den borgerlige blok i en sag om afskedigelse af den tidligere kommunaldirektør Thomas Eriksen. Uden at informere hende.

– At Christina forhandlede med blå blok uden om gruppen var dengang grunden til, at vi valgte at stille mistillid til hende, og vælte hende som gruppeformand. Nu har jeg i et helt år siddet på hænderne og været tæt på isoleret i byrådet for at være tro mod mit parti – og jeg har ikke længere tal på hvor mange gruppemøder, jeg er gået grædende hjem fra. Det vil jeg ikke mere. Historien, som breder sig i medierne, er ikke den virkelighed, som jeg oplever, og nu er det tid til at tage bladet for munden, skriver Laura Vestina Andréa.

LÆS OGSÅ Nye Borgerlige-kandidat: Sæt borgmesterens løn ned med 25 procent

Det har igennem længere tid ulmet i den socialdemokratiske byrådsgruppe i Faxe, og fællesledelsen for de to socialdemokratiske partiforeninger i kommunen har nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling med et eneste punkt på dagsordenen: Drøftelse af Christina Birkemoses fortsatte rolle som spidskandidat.

Det skriver TV2 Øst, som også oplyser, at fem ud af syv bestyrelsesmedlemmer står bag beslutningen.

Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har været i kontakt med Christina Birkemose, der ikke ønsker at stille op til et interview.

– Jeg mener ikke, at det er frugtbart at diskutere Socialdemokratiets interne anliggender i pressen og har derfor ingen kommentarer. Hvad angår mit spidskandidatur vil jeg lade det være op til medlemmerne at afgøre, om de fortsat mener, at jeg skal være deres spidskandidat, skriver hun i en sms.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

Socialdemokratiet blev ved sidste valg det største parti i Faxe, der dog fik en borgerlig borgmester, Ole Vive (V). mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S-politiker siger farvel med kras kritik af borgmesterkandidat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger