Arkivfoto
Arkivfoto
03.03.2021 kl. 10.25

Dragørs borgmester stopper: Vil være formand for Krifa

Eik Dahl Bidstrup (V) er eneste kandidat til formandsposten i Kristelig Fagbevægelse. Han regner derfor med at fratræde som borgmester 1. juni.

Efter 20 år med Søren Fibiger Olesen som formand for Kristelig Fagbevægelse (Krifa) skal organisationen have ny formand på repræsentantskabsmødet sidst i maj.

Fristen for at melde sit kandidatur er udløbet, og eneste kandidat til posten er Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup (V), der derfor regner med at blive valgt.

– Jeg er stor tilhænger af Krifas syn på arbejdsmarkedet – at arbejdstager og arbejdsgiver er hinandens forudsætninger og ikke modsætninger. Jeg har i mit virke som borgmester set, hvad konflikter forårsager, og det er sjældent noget godt, siger Eik Dahl Bidstrup i en pressemeddelelse fra Krifa.

De seneste seks år har har han siddet i organisationens advisory board for god arbejdslyst. I en opdatering på Facebook skriver Eik Dahl Bidstrup, at beslutningen er truffet med blandede følelser.

LÆS OGSÅ Kort nyt
FOR ABONNENTER

– Igennem de sidste 7 år, har jeg som borgmester arbejdet med nogle af de mest spændende mennesker, jeg har mødt. Glæden ved at lære de mange borgere at kende og være i god dialog med jer, forvaltningen, lokalpolitikere og landspolitikere, er oplevelser jeg vil huske for evigt, skriver han.

Eik Dahl Bidstrup blev i 2014 den første Venstre-borgmester i den nuværende Dragør Kommunes historie. Et par år inde i valgperioden valgte byrådet at omkonstituere sig, så i dag står kun Det Konservative Folkeparti uden for konstitueringen.

Det er endnu uvist, hvem der skal efterfølge Eik Dahl Bidstrup på borgmesterposten. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dragørs borgmester stopper: Vil være formand for Krifa Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger