Arkivfoto: Odsherred Kommune
Arkivfoto: Odsherred Kommune
02.03.2021 kl. 12.53

Adelskov: Drop nu de nationale test

Odsherred vil også af med de nationale test, og dermed øges presset på børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). De ender med at blive aflyst, spår Albertslunds borgmester.

København, Aalborg og Skanderborg har allerede gjort det. Randers og Albertslund er også på vej.

Og nu vil også byrådet i Odsherred kontakte børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) for at få hende til at droppe de nationale test i folkeskolerne.

Borgmester Thomas Adelskov (S) er selv læreruddannet og har tidligere har siddet i Folketinget, hvor han gik imod partilinjen i spørgsmålet om nationale test. Han er ikke blevet mere begejstret for dem under coronaen. Tværtimod.

– Jeg synes, vi er i en helt særlig situation. Det er et unødigt pres at lægge ned over vores elever og medarbejdere. Det bliver desværre tit teaching to the test. Det synes jeg ikke, vi har brug for. Der er brug for at skabe noget ro. Det er det, der skal fokuseres på i den sidste del af skoleåret, siger han til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

LÆS OGSÅ Borgmester: Hellere bruge en dag for meget end en for lidt

I stedet ønsker han at give lærerne plads til at lægge kræfterne der, hvor det giver mening i den enkelte klasse.

– Nedlukningen har været en udfordring for både elever og lærere. Der skal være plads til, at lærerne kan samle op, hvor der er brug for det. Det hjælper ikke eleverne, at de skal bruge en masse energi på at forberede sig på testen. Det skaber ikke støre faglighed, siger han.

Mens det i mange kommuner er Enhedslisten, der står bag forslaget om at kontakte ministeren, udspringer det i Odsherred af en bredere drøftelse mellem partierne bag konstitueringen – hvilket vil sige alle partier minus Venstre.

Som nævnt er Albertslund også en af de kommuner, der helst vil være fri for de nationale test. Og sådan kommer det efter alt at dømme også til at gå, lyder spådommen fra borgmester Steen Christiansen (S).  

LÆS OGSÅ Jan E.: Regeringen tørrer ansvaret for genåbning af på kommunerne

– Det er min vurdering, at der vil komme en aflysning af de nationale test. Der bliver ikke gennemført mange undervisningstimer på det niveau, man kan forvente. Så med mindre at eleverne meget snart vender tilbage, bliver man nødt til at spørge sig selv om det giver mening at gennemføre de nationale test, siger han til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har flere gange forsvaret den planlagte gennemførelse af de nationale test med, der er brug for at få et overblik over hullerne i elevernes faglige kundskaber. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Adelskov: Drop nu de nationale test Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger