Arkivfoto
Arkivfoto
01.03.2021 kl. 08.00

Efter lokalt udbrud: Styrelse kritiseres for at være for sløv

Det tog tre en halv dag, før Styrelsen for Patientstikkerhed kunne fortælle Kolding Kommune, hvilke indgreb der skulle indføres for at bremse udbruddet af coronavirus. Det er for lang tid, lyder det nu fra borgmester og direktør.

Når lokale udbrud af coronasmitte skal bremses, må alle parter handle hurtigt.

Det skete ikke i Kolding, der i februar blev ramt af et udbrud på to folkeskoler og en vuggestue, og det får nu borgmesteren og børnedirektøren i kommunen til at kritisere Styrelsen for Patientsikkerhed for at være for langsom.

– Det tog tid, for man skulle rundt til forskellige ministre, og det kan jeg godt forstå. Men vi stod samtidig og kiggede ind på nogle smittetal, der steg for hver time. Vi havde i flere dage haft en god uformel dialog med styrelsen, men vi havde brug for at få nogle hurtigere og klare svar derfra, siger børnedirektør i Kolding Kommune Michael Petterson til JydskeVestkysten.

Først fredag den 19. februar klokken 15 orienterede Styrelsen for Patientsikkerhed om, at de 15 skoler og 28 daginstitutioner i postnummer 6000 Kolding skulle lukke fra mandag morgen. Det var kulminationen på tre en halv dags kommunikation med styrelsen, fortæller borgmester Jørn Pedersen (V) til avisen.

LÆS OGSÅ Borgmester: Hellere bruge en dag for meget end en for lidt

Aftenen forinden havde kommunen selv besluttet at lukke de to skoler og otte daginstitutioner. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter lokalt udbrud: Styrelse kritiseres for at være for sløv Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger