Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.03.2021 kl. 12.30

Bortvist havnechef er blevet politianmeldt

Undersøgelse peger på, at salgschef kan have taget forretningshemmeligheder med sig over i job hos konkurrerent.

Opdateret 14. september 2021 kl. 12:20: Danske Kommuner er blevet gjort opmærksom på, at Steen Hintze i september er blevet renset. Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi droppede at rejse sag mod ham, og havnen skal betale ham erstatning for uberettiget bortvisning. 

Hanstholm Havn har valgt at politianmelde sin bortviste salgschef Steen Harding Hintze.

Anmeldelsen kommer efter en juridisk undersøgelse af forløbet omkring Steen Harding Hintzes blot 27 dage lange ansættelse hos Hanstholm Havn, der ejes af Thisted Kommune.

Han begyndte i jobbet 4. januar, sagde op den 31. januar og blev bortvist. Derefter tiltrådte han i et lignende job hos den ligeledes kommunalt ejede Hirtshals Havn. Ifølge den juridiske undersøgelse har han i den forbindelse videresendt fortrolige dokumenter til en privat e-mail-adresse og derfor mistænker man ham for at have begået industrispionage. 

LÆS OGSÅ Region underkendt af tilsynet: Gratis busser er helt i orden

– Vi frygter derfor, at den bortviste medarbejder har foretaget en metodisk tilegnelse og kopiering af havnens forretningshemmeligheder med henblik på at kunne anvende dem i sin nye stilling hos en konkurrerende virksomhed. Dette er ifølge vores advokat en klar overtrædelse af lov om forretningshemmeligheder § 4 og dermed strafbart, forklarer Hanstholm Havns direktør, Nils Skeby i en pressemeddelelse.

Hanstholm Havn har ud over anmeldelsen til Midt- og Vestjyllands Politi også sendt et brev til Hirtshals Havn, hvor havnen tager forbehold for at søge forbud eller påbud nedlagt mod den bortviste salgschef og Hirtshals Havn. I brevet tages også forbehold for at gøre et erstatningskrav gældende. Endelig beder havnen om en klart og utvedtydig bekræftelse på, at alle dokumenterne er blevet destrueret.

Overstrædelse af den relevante paragraf i lov om forretningshemmeligheder straffes med bøde eller fængsel i op til et år og seks måneder.

Steen Harding Hintze afviser ifølge Nordjyske alle anklager. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Bortvisning for embedsmisbrug var berettiget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bortvist havnechef er blevet politianmeldt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger