Arkivfoto
Arkivfoto
01.03.2021 kl. 08.00

Borgmester beklager ja til vaccine: Jeg udviste dårlig dømmekraft

Selv om han var med til at forhindre, at vacciner gik tabt, erkender Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) nu, at han ikke skulle have haft en coronavaccine før udsatte borgere.

I januar takkede Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) ja til at lade sig vaccinere mod coronavirus, da der var vaccinedoser i overskud, selv om han som en 46-årig rask mand stod langt længere nede i køen.  

Det var en forkert beslutning, er han nu nået frem til.

– Jeg har behov for at fortælle, at jeg omkring årsskiftet har udvist usædvanlig dårlig dømmekraft og lavet den indiskutable fejl at lade mig vaccinere mod Covid19. Det skete på et tidspunkt og i en situation, hvor det ikke forekom mig forkert. Men i dag er det tydeligt for mig, at det var en forkert beslutning, og at jeg skulle have sagt nej tak, skriver han i et længere opslag på Facebook.

Situationen var, at der viste sig at være flere doser i hvert glas end først antaget. Det betød, at doser risikerede at gå tabt, hvis de ikke blev brugt indenfor et kvarter.

LÆS OGSÅ Efter lokalt udbrud: Styrelse kritiseres for at være for sløv

I dag indkalder man ekstra borgere og personale for at sikre, at ingen doser går til spilde. Men sådan var det ikke i januar, forklarer Johannes Lundsfryd Jensen.  

– Jeg havde kun meget kort tid til at træffe min beslutning og ville i dag have gjort anderledes. Jeg udviste i situationen dårlig dømmekraft, og det beklager jeg meget. At være folkevalgt politiker og borgmester er et tillidshverv. Mit princip har altid været, at man som sådan aldrig bør stå forrest i køen, skriver han.

Tidligere har også hospitalsdirektører på Sygehus Lillebælt og Odense Universitetshospital erkendt, at de har ladet sig vaccinere. Også her lød forklaringen, at det var for at undgå at lade de dyrebare dråber i vaccinerne gå til spilde.

Det var Fyens Stiftstidende, der på baggrund af et anonymt tip granskede sagen og fik borgmesterens vaccination bekræftet af kommunen. mbdr@kl.dk

Emneord
COVID19, Byråd, Ledelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester beklager ja til vaccine: Jeg udviste dårlig dømmekraft Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger