Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.03.2021 kl. 08.00

Alle skal testes 72 timer før ankomst til Bornholm

Mandag vender Bornholm tilbage til en hverdag, der er lidt tættere på normalen, men alle rejsende skal have en frisk test med.

Fra mandag morgen blev der atter klippet hår i frisørsalonerne på klippeøen i Østersøen.

Skoler, butikker og liberale erhverv er åbne igen overalt på Bornholm, men det kommer med en pris: Alle passagerer, der rejser til Bornholm, skal lade sig teste inden for 72 timer før ankomst.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Man kan både anvende en PCR-test eller en antigentest, og hvis man er konstateret smittet med coronavirus inden for 12 uger, giver den positive prøve også adgang, forudsat at prøven er mindst 14 dage gammel.  

LÆS OGSÅ Regeringen: Alle skal bære mundbind i den kollektive trafik

– Jeg er overbevist om, at både passagererne og transportørerne vil få det til at fungere, selvom det er en ekstra opgave. Vi er på et meget svært sted i pandemien, og derfor er det nødvendigt at holde fast i alle de gode vaner og få testet flere, så genåbningen ikke bliver sat over styr, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Foregår rejsen med færge fra Ystad i Sverige må en negativ test dog højest være 48 timer gammel. Det fremgår af den svenske regerings retningslinjer for indrejse.

Børn under 15 år er sammen med godschauffører og personalet ombord på fly, skibe og busser undtaget fra testkravet, men transportministeren opfordrer til, at de alligevel lader sig teste. mdbr@kl.dk

Emneord
COVID19, Trafik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Alle skal testes 72 timer før ankomst til Bornholm Felter med * skal udfyldes
 
Af: Elsa Roos
Den 17.04.2021 kl. 10:44

72 - timers test

svar på: Alle skal testes 72 timer før ankomst til Bornholm

Jeg testes kl. 9.15 mandag, rejser med færgen Ystad - Rønne 10.30 og retur torsdag kl. 8 med færgen. Er det ok?

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger