Steen Olsen (S). Pressefoto
Steen Olsen (S). Pressefoto
28.05.2021 kl. 11.10

Smidt ud for illoyalitet efter 40 år i partiet

Socialdemokratiet i Slagelse har ekskluderet byrådsmedlem Steen Olsen fra partiets byrådsgruppe. Det sker efter borgmester John Dyrby Paulsen har anklaget ham for illoyalitet. Næste skridt er, at Steen Olsen smides ud af partiet efter mere end 40 års medlemskab.

Byrådsmedlem i Slagelse, Steen Olsen (S), er ikke længere velkommen i Socialdemokratiets byrådsgruppe. Onsdag aften besluttede et flertal af medlemmerne af Socialdemokratiet i Slagelse Kommunekreds nemlig at smide Steen Olsen ud af byrådsgruppen.

– Det var en meget mærkelig aften. Det var egentlig en fair og god generalforsamling, men når man som jeg har været medlem af partiet i så mange år, føltes det nærmest som at gå ned ad dødsgangen, siger Steen Olsen til TV2 Øst.

Ifølge TV2 Øst blev Steen Olsen smidt ud af byrådsgruppen med 69 stemmer for udelukkelse, 32 stemmer imod og tre blanke stemmer.

Borgmester i Slagelse, John Dyrby Paulsen (S), siger til mediet, at han er glad for, at der var stor opbakning til byrådsgruppens beslutning om at smide Steen Olsen ud.

LÆS OGSÅ Budget-uenighed får S-politiker til at melde sig ud

Udelukkelsen af Steen Olsen sker efter et forløb, hvor John Dyrby Paulsen har anklaget Steen Olsen for at have været illoyal blandt andet under et budgetseminar sidste år, hvor Steen Olsen med John Dyrby Paulsens ord ”trak tæppet væk under ham”, inden forhandlinger med de øvrige partier. Derudover har Steen Olsen klaget til Ankestyrelsen over borgmesteren og forvaltningen i en vandløbssag.

Socialdemokratiets partisekretær Jan Juul Christensen har forsøgt at mægle mellem parterne, men uden held. Partiets Hovedbestyrelsen skal nu godkende Socialdemokratiet i Slagelses beslutning, insisterer Steen Olsen på at blive i byrådet efter udelukkelsen af byrådsgruppen, bliver han ekskluderet fra partiet.

– Partiets love er klare. Hvis man ikke retter ind og forlader byrådet efter sådan en udelukkelse, så er det ud. Jeg har ikke tænkt mig at forlade byrådet før tid. Jeg skylder de mange vælgere, der har sat deres kryds ved mig at gøre arbejdet færdig, siger Steen Olsen til TV2 Øst. antj@kl.dk

Emneord
Byråd, Navne, Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Smidt ud for illoyalitet efter 40 år i partiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger