Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
27.05.2021 kl. 13.18

Efter skærpet tilsyn: Privat daginstitution lukker

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg har besluttet at lukke den private daginstitution Spilopperne, efter institutionen gennem længere tid har været under skærpet tilsyn.

Den 1. juli lukker den private daginstitution Spilopperne i Røstofte i Vordingborg Kommune. Kommunalbestyrelsen har nemlig besluttet, at den private institution skal lukke, efter Spilopperne har været under et længerevarende skærpet tilsyn.

Lukningen skyldes ifølge kommunen, at institutionen på flere områder ikke lever op til dagtilbudslovgivningen, som alle dagtilbud skal følge, og som kommunalbestyrelserne har en pligt til at sikre overholdes.

I en pressemeddelelse oplyser Vordingborg Kommune, at det, der har ført til lukningen, blandt andet er: Mangelfuld og utilstrækkelig pædagogisk læreplan, mangelfuld pædagogisk tilgang til børn i udsatte positioner, mangelfuld struktur for det pædagogiske indhold, fysiske forhold, som er sikkerhedsmæssigt uforsvarlige og ikke overholder lovgivningen, og at lederens niveau ikke er i en overensstemmelse med det, institutionen angiver på sin hjemmeside.

– Det er kommunalbestyrelsens ansvar, at alle børn i kommunen har et tilbud om et godt og trygt dagtilbud, som opfylder lovgivningens krav og intention omkring et godt børneliv. Vi kan som kommunalbestyrelse ikke stå inde for dette i forhold til privatinstitutionen Spilopperne, derfor har vi frataget dem tilladelsen til at drive daginstitution, siger formanden for udvalget for børn, unge og familie og Vordingborg Kommune, Nikolaj W. Reichel (S) i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ Kommune advarer om falske sms’er

Samtidig understreger udvalgsformanden, at ingen forældre vil stå uden pasningsplads, når Spilopperne lukker den 30. juni.

– Fra den 1. juli er alle forældre, som bor i Vordingborg Kommune, sikret en kommunal institutionsplads til deres børn. Ønsker forældrene plads i en institution, hvor der ikke er ledige pladser, så kan de skrive sig på en venteliste, siger Nikolaj W. Reichel.

Alle forældre blev kort efter kommunalbestyrelsens beslutning orienteret via e-boks. antj@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter skærpet tilsyn: Privat daginstitution lukker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger