Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.05.2021 kl. 12.51

Kommuner sendte ulovlige reklamebreve

Syddjurs og Lolland Kommuner har sendt ulovlige reklamebreve ud for fibernetselskabet Fibia, slår Ankestyrelsen fast.

To kommuner har på ulovlig vis sendt reklamebreve ud til deres borgere i e-boks. Det slår Ankestyrelsen fast og beder nu konkurrencemyndighederne om at se på sagen, hvor endnu frem kommuner er indklaget. Samtidig bliver alle syv kommuner meldt til Datatilsynet for ulovlig udveksling af persondata. Det skriver Berlingske.

Ifølge avisen har Syddjurs og Lolland kommuner hjulpet fibernetselskabet Fibia ved at sende reklamebreve ud til tusindvis af borgere i e-boks. Brevene forsøger at lokke borgerne til at købe internetforbindelse hos det privat selskab i forbindelse med, at selskabet var i gang med at grave kabler ned i kommunerne.

Ankestyrelsen har afgjort sagen, fire år efter der blev klaget over forholdene, og styrelsen slår fast, at de to kommuner har ”ydet støtte til en privat virksomhed i strid med kommunalfuldmagtsreglerne”.

Fibia har fået hjælp af i alt syv kommuner, og det skal altså nu undersøges, om kommunerne også har overtrådt konkurrencelovgivningen, ligesom kommunerne er blevet meldt til Datatilsynet.

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt

Fibia fik sidste år en bøde på næsten en million kroner af Forbrugerombudsmanden for de ulovlige breve, som Norddjurs, Odsherred, Faxe, Syddjurs og Kalundborg kommuner har sendt ud. antj@kl.dk

Emneord
Ulovligt, Anlæg

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommuner sendte ulovlige reklamebreve Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger