Borgmester Tonni Hansen (SF) er ikke tilfreds med regeringens beslutning. Foto Langeland
Borgmester Tonni Hansen (SF) er ikke tilfreds med regeringens beslutning. Foto Langeland
19.05.2021 kl. 11.05

Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil placere et nyt udrejsecenter på det sydlige Langeland. Borgmester Tonni Hansen (SF) synes det er noget bras og ødelæggende for kommunens turiststrategi.

Regeringen vil placere et nyt udrejsecenter for kriminelle, afviste asylansøgere og personer på tålt ophold på Landeland.

Det kommer til at hedde Holmegaard og skal være klart i 2022. Regeringen har købt ejendommen, der ligger på sydspidsen af Langeland. Det fortalte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) på et pressemøde onsdag formiddag.

– Jeg kan da godt forstå, at det er lidt af en mavepuster på Langeland her fra morgenstunden, og man nok lige skal tage en dyb indånding, sagde Mattias Tesfaye.

Det nye udrejsecenter skal huse de afviste asylansøgere der befinder sig på det nuværende Udrejsecenter Kærshovedgaård i Midtjylland. Her er der meldinger om utryghed i lokalmiljøet.

LÆS OGSÅ Dem de andre ikke vil lege med
FOR ABONNENTER

Personerne på centret kunne bevæge sig frit rundt, så længe de overholder meldepligten på centeret.

Det er noget bras

Langelands borgmester Tonni Hansen er godt træt af regeringens beslutning om at placere flygtningecenteret på Langeland. Han ser det som et problem for kommunens turismeambitioner.

– Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning og ikke en beslutning, jeg bakker op om. Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde, siger Tonni Hansen til TV 2.

Udrejsecenterret er S-regeringens alternativ til den plan, som den forrige borgerlige regering havde med at placere et udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt ud for Møn.

LÆS OGSÅ Ni hao Ringkøbing-Skjern
FOR ABONNENTER

Udlændinge- og integrationsminister forklarede på mødet at centeret på Langeland kun kommer til at koste halvdelen af, hvad Lindholm ville have kostet.

– Det er langt mere rationelt, sagde ministeren.

Adspurgt om, hvad regeringen vil gøre for trygheden på Langeland svarede Mattias Tesfaye.

– Først og fremmest vil der være en saltvandsindsprøjtning til Fyens Politi. Vi arbejder også på en model, hvor man kan søge kompensation til tryghedsskabende initiativer. Sker der for eksempel  rapserier i det lokale supermarked, så kan man måske få penge til at ansætte en vagt, sagde Mattias Tesfaye. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ I Malmö er alle velkomne
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras Felter med * skal udfyldes
 
Af: Henning Vig
Privat mail fra Grafisk Designer i Helsingør
Den 20.05.2021 kl. 17:45

Mail til Mattias Tesfaye sendt 20.05. 2021

svar på: Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras

Kære Mattias Tesfaye,
Socialdemokratiet.

Som sejler gennem mange år har jeg flere gange sejlet til familiebesøg fra Helsingør til Marstal – og har derfor også flere gange haft nattebesøg i Rudkøbing havn på Langeland.
Som sejler har jeg gennem mange år besøgt flere af de danske øer, som hver gang har givet anderledes, gode oplevelser i en delvis smuk, uberørt natur.
Jeg har naturligvis fulgt snakken i medierne om at finde et passende opholdssted for en del dømte kriminelle, som der nu er planer om at flytte til det sydlige Langeland, til de skal forlade Danmark.

Personligt har jeg fundet det sidste forslag på Langeland forkert..!
På internet ses, at 8 – 10 danske fængsler er nedlagte – og mon ikke eet af disse nedlagte fængsler kan være et rigtigere opholdssted for fremmede - incl. de kriminelle - at bo der fast til de SKAL forlade Danmark ?

Naturligvis bør et tidligere fængsel have fjernet tremmer og andre sager, der viser stedets fortid - men ydermure omkring området bevares, for de nye beboere er jo uønskede i Danmark !

Ofte er der vist også en slags grønt haveområde omkring disse steder, hvor alle beboerne må nøjes med at få frisk luft, til afrejse- dato for deres farvel til Danmark er fastlagt..!

Jeg håber, at mit forslag kan anvendes ? Held og lykke – og tak for arbejdet !Venlig hilsen fra

Henning Vig

(GRAFISK DESIGNER)

Carl Plougs vej 19,

3000 Helsingør.

Af: Tut Holm
Den 20.05.2021 kl. 10:48

Udrejsecenter

svar på: Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras

Der er noget der ikke passer her.
------------------------------------
Nu kommer Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) regeringen til undsætning.

Han vil drøfte muligheden for at placere et nyt udrejsecenter på Langeland, siger han til TV 2/Fyn.

– Det primære for mig er, at vi kan gøre noget for de her familier. Jeg ved fra tidligere, at langelænderne engagerer sig i familierne. Det sekundære er, at der vil være nogle arbejdspladser i at få et center eller få dem placeret i nogle hjem heromkring, lyder det fra borgmesteren.


LÆS OGSÅ
Borgmestre glæder sig til at blive sat fri
Idéen om at få de afviste asylansøgere til Langeland vækker dog alt andet end begejstring hos Dansk Folkeparti.

– Vi har brugt to år nu på at komme af med det skidte ry, vi har fået. Folk har ligesom glemt det, og så gudhjælpemig starter han (borgmesteren, red.) det hele forfra, siger kommunalbestyrelsesmedlem Kim Welcher (DF) til TV 2/Fyn.

Langeland Kommune har tidligere drevet asylcentre. Det sidste lukkede i 2016 efter flere sager om seksuelle overgreb på asylansøgerne samt ledelsesmæssige problemer.

Lykkes det Langeland Kommune at få centret til øen, kommer det dog næppe til at blive kommunalt drevet. Det er i dag Kriminalforsorgen, der driver udrejsecentrene Sjælsmark og Kærshovedgård efter en kontrakt med Udlændingestyrelsen. mdbr@kl.dk


LÆS OGSÅ
Tidligere DF-ordfører satser på politisk comeback på Stevns

Emneord
Flygtninge, Folketinget, Kommunestyret
KOMMENTER DENNE ARTIKEL
Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester vil have nyt udrejsecenter til Langeland
Felter med * skal udfyldes
Overskrift:
Tekst:
Navn:
Organisation:
Sæt kryds hvis du ønsker svar på mail

Send svar
Annuller

Af: Erik Frodelund
Den 20.05.2021 kl. 09:03

Tonni Hansen har inspireret regeringen

svar på: Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras

Når Langelands borgmester Tonni Hansen, SF, i dag udtaler, at ”det er noget bras” med regeringens plan om et udrejsecenter i det tidligere asylcenter Holmegård på Sydlangeland, så kan han ret beset takke sig selv for det.
Tonni Hansen har inspireret regeringen til en sådan placering, da der var en ophedet debat om et udrejsecenter på øen Lindholm i Køge Bugt. På det tidspunkt – i december 2019 – udtalte Tonni Hansen følgende, da han blev spurgt, om Langeland kunne være et godt og egnet alternativ til den lille ø i Køge Bugt for en fremtidig placering af et udrejsecenter.
-Jeg synes personligt, at når folk er her i landet i en given periode, indtil de skal rejse ud, så skal de behandles ordentligt, udtalte Tonni Hansen og fortsatte:
-Langelænderne har før vist sig klar til at løse opgaver på dette område. Mit indtryk er, at Langeland er meget imødekommende, og det tror jeg også, man vil være i denne sammenhæng...”.
Man kan ikke betegne borgmester Tonni Hansens udtalelse som en invitation, men derimod som en inspiration, og det er desværre netop, hvad regeringen har fulgt ved at lade staten købe Holmegård for at indrette det tidligere asylcenter til forbrydere, der er dømt til udvisning af Danmark.
Når borgmester Tonni Hansen i dag ser tilbage på sine udtalelser, kan han forhåbentlig godt se, at han i 2019 skulle have sat sig bedre ind i, hvem der bor på udrejsecenter Kærshovedgård uden for Bording I Midtjylland og taget visse forbehold i sine udtalelser. Men det gjorde han ikke, og det kommer med stor sandsynlighed til at afspejle sig i stemmetallene ved det næste kommunevalg.
Borgmesterens udtalelser i december 2019 kan efter min vurdering medføre, at vi får en anden politisk førstemand på Langeland, og at to borgmestre – Bjarne Nielsen og Tonni Hansen – kan se tilbage på en asylpolitik, som de havde gjort klogt i at behandle på en anden måde.
Hvis Tonni Hansen nu vil forklare sig med, at han tænkte på udviste familier med børn og på udviste enlige kvinder med børn, da han udtalte sig i december 2019, kan det desværre kun hænge sammen med, at han ikke have sat sig ordentlig ind i tingene. Desuden skal man ikke lade sig snyde af sondringen mellem kriminelle, der er dømt til udvisning, og asylansøgere på tålt ophold. Der er mange asylansøgere på tålt ophold, som desværre har brugt ventetiden i Danmark til at begå kriminalitet, og som derfor også ville være dømt til udvisning, hvis de havde haft lovligt ophold her i landet.
Det er en trist dag for Langeland, og vi bør alle håbe, at der kommer så meget pres på regeringen, at udrejsecenter Holmegård aldrig bliver til virkelighed.

Af: Erik Frodelund
www.VisitLohals.dk
Den 17.06.2021 kl. 14:45

Kovending fra borgmesteren...

svar på: Borgmester: Udrejsecenter på Langeland er noget bras

Langelands borgmester Tonni Hansen har kæmpet for, at Holmegård skal bruges som udrejsecenter for de udlændinge, der ikke kan få asyl i Danmark, men som p.t. heller ikke kan sendes retur til deres hjemlande. Men måske er det ikke længere noget, han vil foreslå, da der næppe vil være stemmer i det.
Her et citat fra Fyns Amts Avis, hvor Tonni for halvandet år siden foreslog staten at købe Holmegård og for at bruge det som udrejsecenter:
(1/12 2019) Uenighed om udrejsecenter: Langeland overvejer at lægge billet ind på opgaven
LANGELAND: Regeringen har besluttet, at udrejsecenter Sjælsmark skal lukke i 2020, og Borgmester Tonni Hansen (SF) ønsker derfor en drøftelse omkring en eventuel mulig placering på Langeland, når man skal finde en afløser for Sjælsmark. Denne drøftelse kommer til ske på Økonomiudvalgets møde mandag den 2. december.
Ejerne af Holmegaard har ifølge sagsfremstillingen tilkendegivet, at de er interesseret i en aftale omkring anvendelse af bygningerne, hvilket betyder, at staten har en reel mulighed for at flytte nogle statslige arbejdspladser til Langeland.
- Holmegaard er blandt andet tidligere asylcenter og velegnet til formålet, og vi er jo ikke blevet forundt statslige arbejdspladser ellers, så jeg synes, at det er en oplagt mulighed at få undersøgt. Jeg vil gerne se, om jeg kan få mandat til at gå videre og tale med de ministre, som har det her som arbejdsområde. Og det er nu, der skal rykkes, hvis vi ønsker at komme i betragtning, siger Tonni Hansen

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger