Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
11.05.2021 kl. 13.50

Krav om socialt ansvar i udbud bar frugt: To ud af tre langtidsledige i job

19 ud af 27 langtidsledige kandidater er kommet i fast job efter samarbejde mellem kommune og rengøringsfirma. Fokus på socialt ansvar var et krav i udbud, som rengøringsfirmaet vandt.

Fokus på socialt ansvar i udbud bærer frugt i Ballerup. I hvert fald har et nu afsluttet projektforløb med Ballerup Kommune og servicevirksomheden Coor været med til at sikre, at 19 ud af 27 langtidsledige i forløbet er kommet i arbejde. 

Projektet udspringer af et rengøringsudbud, som Coor vandt i januar sidste år. Her havde Ballerup Kommune besluttet, at social ansvar skulle være et konkurrenceparameter i udbuddet. Det udmøntede det sig i, at Coor på fire forskellige kommunale adresser, hvor de står for rengøring, lavede jobtræning for langtidsledige. Her kunne de øve sig på rengøringsarbejdet sammen med en erfaren makker og på den måde blive bedre rustet til at varetage et regulært job.

Det forløb var 27 personer igennem efter en jobdatingdag, hvor Coor og jobcentret fandt frem til egnede kandidater. Det var i sommeren 2020, og nu kan regnebrættet gøres op. 19 af kandidaterne er kommet i arbejde. Otte af dem har fået arbejde hos Coor, mens 11 af dem har brugt forløbet som springbræt til job et andet sted.

Det resultat er Ballerup-borgmester Jesper Würtzen (S) ret begejstret for.

LÆS OGSÅ Virksomhederne er tilfredse med kontakten til jobcentrene

– I Ballerup Kommune prioriterer vi helt generelt socialt ansvar meget højt. De gode resultater er til stor glæde for borgerne og helt klart også til inspiration til, hvordan vi kan hjælpe flere af vores borgere, siger han.

Servicevirksomheden Coor har i ti år gjort rent i 155 af Ballerup Kommunes bygninger, og med den nuværende kontrakt kan det fortsætte frem til 2025. Og hos Coor er der også ret stor glæde over forløbet.

– Vi har et utrolig godt samarbejde og laver sammen en fokuseret indsats, hvor vi som virksomhed kommer med en mangeårig ekspertise. At få mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i job er en del af vores DNA i Coor, som vi bruger aktivt. Det betaler sig hjem mange gange, både for det enkelte menneske og for os som virksomhed og kommunen, siger direktør for Cleaning i Coor Annette Vindstrup.

Udbuddet, som altså nu har flyttet 19 langtidsledige videre i arbejde, havde som mål blandt andet at få flere ledige i job, et antal fleksjob- og løntilskudsforløb, og mulighed for at kandidater kunne få danskkurser. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Første erfaringer med a-kasseforsøg: KL-formand advarer mod at flytte opgaver

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Krav om socialt ansvar i udbud bar frugt: To ud af tre langtidsledige i job Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger