Arkivfoto
Arkivfoto
10.05.2021 kl. 11.55

Odense vil matche frivillige og private

Odense vil øge samarbejdet mellem frivillige i lokale foreninger og kommunens erhvervsliv. Projektet har allerede fundet sin første private virksomhed, der nu kan kobles med lokale foreninger.

Foreninger, hvor frivillige bokser med regnskab, jura og lignende, får nu nemmere ved at finde hjælp hos private virksomheder, der gerne vil stille deres ansattes arbejdstid til rådighed gratis.

Det er i hvert fald ambitionen i et nyt projekt i Odense, der skal matche foreninger drevet af frivillige med private virksomheder, der gerne vil give en hånd. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet bliver forankret i Frivilligcenter Odense, der får 200.000 kroner i år til at løse opgaven med at matche lokale virksomheder med byens foreninger. Den første virksomhed – Nordea – er allerede fundet.

Frivilligprojekt

Projektet løber fra maj 2021 til og med marts 2022.

De 200.000 kroner, projektet koster, går til Frivilligcenter Odense, der understøtter indsatsen med at koble foreninger og frivillige, planlægning og koordinering.

Der gennemføres også profilprojekter i de øvrige forvaltninger som en del af den samlede strategi for at øge antallet af frivillige i foreningerne i Odense. Samlet set er der i 2021 sat 2.450.000 kroner af til indsatsen.

– Vi ved, hvor stor en forskel de frivillige gør for foreningslivet, og derfor er det fantastisk, at vi nu på den her måde kan matche virksomheder, der gerne vil engagere sig mere i byen med foreninger, der har brug for flere hænder. Jeg er glad for, at Nordea som den første lokale virksomhed bakker op om indsatsen og glæder mig til, at forhåbentlig mange følger efter, så erhvervslivet og de frivillige foreninger kan få mere gavn og glæde af hinanden, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

LÆS OGSÅ Rekordstor fejring af de frivillige ildsjæle

Nordeas ansatte har i forvejen mulighed for at bruge 16 lønnede timer på frivilligt arbejde hvert år, og områdedirektør i Nordea, Flemming Rasmussen, kalder samarbejdet med Frivilligcenter Odense for et naturligt næste skridt.

– Det er vigtigt for os som bank at bidrage til de samfund, vi er en del af. Og her er en rigtig god mulighed for at stille vores kompetencer til rådighed for borgere, som ønsker en hånd til at blive lidt mere dus med for eksempel den daglige økonomi, siger han og fortsætter:

– Jeg er glad for, at vi på denne måde kan bidrage til at bygge bro mellem frivillige foreninger og det lokale erhvervsliv, fordi det i sidste ende vil være med til at styrke mennesker og dermed Odense, siger Flemming Rasmussen i en pressemeddelelse. 

En af de foreninger, der er med i samarbejdet, er Den Frie Rådgivning, hvor borgere kan få hjælp af frivillige rådgivere til at tackle møder med systemet og desuden få privatøkonomisk rådgivning. Foreningen har søgt om at få hjælp af Nordea til blandt andet at lære om reglerne for gældssanering.

– Vi vil gerne hele tiden kvalitetssikre vores rådgivning og opkvalificere de frivilliges faglighed, og det kan den her indsats hjælpe med. Vi får et konstruktivt og fagligt kig ind i maskinrummet i vores økonomi- og gældsrådgivning - det er rigtig nyttigt og en stor hjælp for os, der gerne vil hjælpe alle mennesker til at få lige muligheder også på det økonomiske område, siger daglig koordinator i Den Frie Rådgivning, Kirstine Busk Folkmann.

Projektet i Frivilligcenter Odense er forankret i borgmesterforvaltningen og er et ud af flere såkaldte profilprojekter i Odense. Hver forvaltning skal lave et årligt profilprojekt, der understøtter frivilligindsatsen i det lokale foreningsliv. Der er i alt afsat 2,45 millioner kroner til profilprojekter i hele kommunen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense vil matche frivillige og private Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger