Østjysk Bolig administrerer blandt andet Bispehaven i Aarhus V. Foto: Østjysk Bolig
Østjysk Bolig administrerer blandt andet Bispehaven i Aarhus V. Foto: Østjysk Bolig
06.05.2021 kl. 12.46

Endnu en chef i Østjysk Bolig er fortid

En ledende medarbejder er fratrådt øjeblikkeligt i kølvandet på, at en række kritisable forhold i boligforeningen har set dagens lys.

Chefen for Østjysk Boligs byggesager fratrådte sidste mandag med øjeblikkelig virkning. Det skete efter gensidig aftale, oplyser konstitueret direktør Mariane Toft-Dallgaard til JP Aarhus.

Den nu forhenværende chef har været ansat i Østjysk Bolig gennem ti år, og fratrædelsen skete på et møde mellem boligforeningens ledelse og en advokat.

Det foregik få dage efter, at Aarhus Kommunes advokatundersøgelse af sagen blev færdiggjort. Heraf fremgår det, at der er fundet forhold, der tyder på, at flere medarbejdere i boligforeningen har begået bedrageri og mandatsvig for op mod 20 millioner kroner.

Ifølge Mariane Toft-Dallgaard står der i undersøgelsen ”noget, der gør, at vi har reageret, som vi har gjort”, men hun kan ikke komme det nærmere.

LÆS OGSÅ Aarhus afsætter bestyrelse i svindelramt boligforening

Tidligere direktør i Østjysk Bolig Allan Søstrøm blev fyret og bortvist tilbage i oktober efter en intern revisionsrapport pegede på, at han kan have modtaget private ydelser, som løber op i mere end 370.000 kroner.

Der er ifølge Mariane Toft-Dallgaard ikke flere fyringer eller fratrædelser på vej. Der er nemlig ikke nævnt flere medarbejdere i advokatundersøgelsen. mdbr@kl.dk

Emneord
Kriminalitet, Bolig

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Endnu en chef i Østjysk Bolig er fortid Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger