Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.05.2021 kl. 13.34

Minister vil ikke give ghettoområde dispensation: Der er én kriminel for meget

Politikere fortsætter kampen for at slippe for at rive boliger ned.

386 lejligheder i det almene boligområde Rising-Solbakken i Odense skal enten rives ned, sælges eller ombygges.

Det står klart, efter Odense Kommune og områdets tre boligforeninger har fået afslag på en dispensationsansøgning til Indenrigs- og Boligministeriet efter området sidste år havnede på listen over hårde ghettoer.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Årsagen er, at der bor en kriminel for meget i området. Eller helt præcist 0,7 ifølge den seneste opgørelse fra december sidste år.

LÆS OGSÅ Borgmester trækker sig som spidskandidat

Både borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og socialrådmand Brian Dybro (SF) har ellers forsøgt at gøre indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) opmærksom på problemstillingen. Men det lader indtil videre til at være forgæves.

På Facebook fastslår Brian Dybro dog, at han tager afgørelsen fra ministeriet ”iskoldt”.

– Kampen for at undgå, at der skal rives boliger ned i Solbakken er ikke slut. Tværtimod. SF arbejder benhårdt ved forhandlinger i Folketinget på, at der skal findes en løsning, hvor der ikke rives boliger ned. Det mest groteske i den her sag er, at hvis man brugte de nyeste tal, så var Solbakken slet ikke på ghettolisten. Det er helt gakkelak, at man så stiller krav om nedrivninger. Man glemmer helt at det her handler om rigtige mennesker, skriver han.

Kaare Dybvad (S) siger til Fyens Stiftstidende, at han ikke har lovhjemmel til at give dispensation fra reglerne.

LÆS OGSÅ Nye Borgerlige vil tidoble antallet af mandater
FOR ABONNENTER

– De tal, der lægges til grund for afgørelsen, er de til enhver tid gældende lister, som er udarbejdet på baggrund af de nyeste tilgængelige tal fra Danmarks Statistik med udgangspunkt i definitionerne i lovgivningen, lyder det fra ministeren.

For at undgå nedrivninger af boliger havde kommunen lagt op til at ændre 250 af lejlighederne til ungdoms- og ældreboliger over 10 år. Sideløbende ville man renovere de fleste af de øvrige boliger. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Minister vil ikke give ghettoområde dispensation: Der er én kriminel for meget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger