Søren Støvring fratrådte i forbindelse med afsløringerne i Hillerød Forsyning. Pressefoto
Søren Støvring fratrådte i forbindelse med afsløringerne i Hillerød Forsyning. Pressefoto
03.05.2021 kl. 08.00

Advokater skal undersøge dyre firmabiler i forsyningsselskab

Hillerød Forsyning har nu bedt advokater om at undersøge en række forhold under den tidligere ledelse.

Meget tyder på, at tidligere medlemmer af ledelsen i Hillerød Forsyning gennem en årrække foretog en række dispositioner, der påførte selskabet betydelige ekstraudgifter.

Derfor har bestyrelsen for Hillerød Forsyning på et ekstraordinært møde besluttet at bestille en advokatundersøgelse af forholdene. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

– Den konkrete forvaltning af leasingaftalerne ser ud til at have påført forsyningen betragtelige ekstraomkostninger. Derfor er der behov for, at en ekstern advokatundersøgelse får belyst dispositionerne til bunds. Bestyrelsen vil nu afvente undersøgelsen, før vi foretager os yderligere, siger Klaus Markussen, der er formand for bestyrelsen for Hillerød Forsyning og viceborgmester samt spidskandidat for Venstre i Hillerød.

Det var tilbage i efteråret, at en borger gennem aktindsigter kunne afsløre store udgifter til dyre firmabiler og høje lønninger. Det førte til, at både affaldsdirektør Peter Maltha Larsen og administrerende direktør Søren Støvring blev opsagt.

LÆS OGSÅ Forsyningsdirektør mistænkes for svindel med kreditkort

Leasingaftalerne er ifølge interne undersøgelser blevet dyrere, fordi de systematisk er indfriet før tid, og fordi der er kørt flere kilometer i bilerne, end der var forudsat i aftalerne.

Hillerød Forsyning har nu overdraget alt relevant materiale til Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten, og har ikke flere kommentarer til sagen før undersøgelsen foreligger.

Advokaterne får også til at opgave at undersøge den siddende direktion, så det sikres, at bestyrelsen fortsat kan have tillid til den. Derudover indfører Hillerød Forsyning senere på året en whistleblowerordning. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Advokater skal undersøge dyre firmabiler i forsyningsselskab Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger