Pressefoto
Pressefoto
30.06.2021 kl. 12.34

Næstformand mister post efter brud på tavshedspligt

Et flertal i teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerland har stemt for at fratage Kirsten Moesgaard (Lokal) posten som næstformand i udvalget, da flertallet mener, hun har brudt sin tavshedspligt.

Kirsten Moesgaard, der er valgt ind for Vesthimmerlandlisten, er ikke længere næstformand i teknik- og miljøudvalget. Et flertal har nemlig frataget hende posten, da de mener, hun har brudt sin tavshedspligt.

Af et notat i sagen fremgår det, at Kirsten Moesgaard i en artikel, der omhandlede en to år gammel byrådsbeslutning om et grønt område, og som blev bragt i Nordjyske i maj har refereret fra et lukket møde og sagt: ”at det konservative byrådsmedlem Svend Jørgensen har anmodet om, at der laves nye beregninger af indtægter til kommunen, hvis det grønne område – trods beslutning i 2018 – kan blive til byggegrunde.”

Kirsten Moesgaard udtalte desuden: ”Jeg er helt ligeglad med, at det er en sag fra et lukket møde. Det kan ikke nytte noget, at sådan noget foregår i dølgsmål. Det skal ikke hemmeligholdes – almindelige borgere har jo ikke en chance for ellers at følge med i det.”

Vesthimmerland har rådført sig med en jurist fra KL, som ifølge et notat også opfatter det som brud på tavshedspligten, og at det er strafbart efter straffeloven.

LÆS OGSÅ Gentofte vedtager lokalplan, der kræver hække fremfor hegn

Til TVMidtVest siger udvalgsformand Anders Kjær Kristensen (S), at han opfatter det som en skærpende omstændighed, at Kirsten Moesgaard er advokat.

– Jeg kunne forstå, hvis det var mig selv, som bare er pedel, at jeg kunne plumpe i. Men hun ved, hvad hun ikke må sige videre, siger han og understreger, at man ikke skal referere, hvad andre har sagt på lukkede møder.

Kirsten Moesgaard selv fastholder, at hun ikke har brudt sin tavshedspligt.

– Jeg har ikke brudt min tavshedspligt. Jeg har ikke refereret noget ordret. Men det er fuldstændig korrekt, at jeg har gjort opmærksom på, at nogen i udvalget har bedt om nogle udregninger, siger hun til TVMidtVest.

LÆS OGSÅ 90 kommuner vil være vildere

Til mediet oplyser hun også, at hun accepterer, at hun er blevet frataget posten som næstformand i udvalget. Af sagsfremstillingen fremgår det dog, at hun har begæret sagen behandlet i byrådet. antj@kl.dk

Emneord
Byråd, Jura, Miljø, Teknik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Næstformand mister post efter brud på tavshedspligt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger