Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
30.06.2021 kl. 09.41

Bortvisning for embedsmisbrug var berettiget

Det var helt efter bogen, da Odense Kommune bortviste en medarbejder i byggesagsafdelingen efter mistanke om embedsmisbrug og inhabilitet.

Det gik rigtigt for sig, da Odense Kommune i 2017 skred til bortvisning af en medarbejder i byggesagsafdelingen, der hører under by- og kulturforvaltningen. 

Medarbejderen blev bortvist, da kommunen mistænkte, at vedkommende udarbejdede byggesagsansøgninger for flere virksomheder gennem sit eget firma, hvorefter han selv stod for sagsbehandlingen af dem. Dermed var der ifølge forvaltningen tale om embedsmisbrug og inhabilitet, og derfor blev medarbejderen bortvist.

Medarbejderen anlagde efterfølgende en voldgiftssag med påstand om uberettiget bortvisning og krav om løn og kompensation. Sagen er nu afsluttet, og konklusionen er, at Odense Kommune handlede korrekt.

– Nu er sagen afsluttet, og vi tager afgørelsen til efterretning. Dermed er der også sat et punktum for vores vedkommende, siger administrerende direktør Morten Møller Iversen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Bortvist havnechef er blevet politianmeldt

Her siger han også, at sagen har ført til en gennemgang af arbejdsgange og kultur i byggesagskontoret, hvilket har været godt for afdelingen og det efterfølgende arbejde.

I alt granskede forvaltningen 85 byggesager som følge af mistanken mod den bortviste medarbejder. To andre medarbejdere på byggesagskontoret blev desuden afskediget. mdbr@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bortvisning for embedsmisbrug var berettiget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger