Camilla Nowak Kirkedal. Foto: Fredericia Kommune
Camilla Nowak Kirkedal. Foto: Fredericia Kommune
29.06.2021 kl. 09.59

Fredericia udpeger ny kommunaldirektør

Et enigt byråd i Fredericia besluttede mandag, at Camilla Nowak Kirkedal, der de seneste måneder har været konstitueret kommunaldirektør, fortsætter i stillingen. Derudover ansættes René Olesen i en nyoprettet stilling som direktør for Vækst, Teknik og Klima.

Camilla Nowak Kirkedal er ny kommunaldirektør i Fredericia. Det står klart, efter et enigt byråd i Fredericia mandag aften besluttede at ansætte hende. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Camilla Nowak Kirkedal har det sidste halve år været konstitueret kommunaldirektør i Fredericia, efter først borgmester Jacob Bjerregaard (S) trak sig ovenpå afsløringer om blandt andet et tvivlsomt grundkøb og dernæst et nært forhold til daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe. Hun blev i kølvandet på afsløringerne hjemsendt og dererefter afskediget, og Camilla Nowak Kirkedal har altså siden været konstitueret kommunaldirektør. Hun glæder sig til permanent at kunne kalde sig kommunaldirektør.

– Det er et stort privilegie at få lov til at fortsætte det tillidsfulde samarbejde med vores ambitiøse byråd, engagerede erhvervsliv og ikke mindst de dygtige ledere og medarbejdere i Fredericia Kommune, som jeg har stået i spidsen for det sidste halve år. Jeg vil fortsat stå på tæer for at være en ordentlig leder for de 4.000 dedikerede medarbejdere, der dagligt går på arbejde for at give vores borgere og virksomheder den bedste betjening. Der er ingen tvivl om, at jeg vil Fredericia. Derfor er det også med stor respekt og ydmyghed, at jeg tiltræder stillingen velvidende, at jeg står på skuldrende af en stærk organisation og en stærk direktions- og chefgruppe, hvor vi arbejder for fælles løsninger – både nu og i fremtiden, siger hun i en pressemeddelelse.

Camilla Nowak Kirkedal blev ansat som direktør for Børn-, Unge og Kultur for godt et år siden og har det sidste halve år været først fungerende og sidenhen konstitueret kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Hun er 39 år gammel og bor i Odense med sine tre børn.

LÆS OGSÅ Teknik- og miljødirektør konstitueres som kommunaldirektør

Attraktiv arbejdsplads

Ansættelsen af Camilla Nowak Kirkedal er dog ikke den eneste, som byrådet godkendte mandag aften. Her blev René Olesen også ansat i den nyoprettede stilling som direktør for Vækst, Teknik og Klima. Også han har været konstitueret i stillingen siden april og kommer fra en stilling som chef for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune.

– Jeg glæder mig over tilliden og ser frem til at være en del af den fortsatte udvikling af Fredericia. Fredericia Kommune står midt i og overfor store udviklingsopgaver og klimaprojekter, som kræver strategisk retning og prioritering. Der er fortsat et stort fokus på udvikling, blandt andet med Kanalbyen, bosætning og Campus, og derfor ser jeg frem til at fortsætte arbejdet med de politiske ambitioner sammen med den store faglighed og de dygtige folk, jeg løser opgaverne sammen med, siger han i pressemeddelelsen.

René Olsen er 45 år og bor i Vejen.

Borgmester Steen Wrist (S) glæder sig over en grundig ansættelsesproces og valget af de to kandidater.

LÆS OGSÅ Mette Jeppesen ansat som kommunaldirektør i Ringsted

– Først og fremmest er jeg glad for opbakningen til ansættelserne ud af et bredt felt med flere kvalificerede ansøgere til begge stillinger. Det vidner om, at Fredericia fortsat er en attraktiv arbejdsplads – også for topledere. Vi har fået to kandidater, der virkelig vil Fredericia, har de efterspurgte kvalifikationer og har bevist, at de kan samle Fredericia med udgangspunkt i et stærkt hold i direktionen, siger han.

Fredericia Kommune har siden midten af maj ledt efter direktører til de to stillinger. Undervejs har kommunen fået hjælp af rekrutteringsfirmaet Genitor. Der var i alt 12 ansøgere til kommunaldirektørstillingen, og fire var til samtale. 13 søgte stillingen som direktør for Vækst, Teknik og Klima. Her var fem til samtale.

I begge tilfælde var ansættelsesudvalget godkendt af økonomiudvalget og bestod af 15 personer, heriblandt repræsentanter fra økonomiudvalget og Byrådet, tre ledelsesrepræsentanter og tre medarbejderrepræsentanter.

Begge direktører tiltræder deres stillinger den 1. juli. antj@kl.dk

LÆS OGSÅ Stevns’ kommunaldirektør stopper

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredericia udpeger ny kommunaldirektør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger