29.06.2021 kl. 12.57

Efter intern uro og skandalesag: DF kårer ung spidskandidat

27-årig akademiker er ny spidskandidat for Dansk Folkeparti i Aarhus.

Efter først afsløringerne af omsorgssvigt i ældreplejen og derefter intern uro om, hvem der skal være spidskandidat efter sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive, har Dansk Folkeparti i Aarhus nu udpeget partiets frontfigur til valget i november.

27-årige Jakob Søgaard Clausen bliver manden, der skal forsøge som minimum at fastholde partiets to mandater i byrådet. Han er cand.scient.pol. og arbejder som konsulent i ledelsessekretariatet i magistratsafdelingen for sundhed og omsorg.

Det var et enstemmigt opstillingsmøde, der valgte ham, oplyser han selv på Facebook. Her giver han også udtryk for, at partiet frem mod valget skal have udviklet sin politik.

– Vi ønsker at passe på Århus og dem, som bor her. Vi har et blik for hele kommunen, og vi kommer selvfølgelig til at gå på valg på klassiske DF-emner som en tryg og værdig ældrepleje samt et opgør med parallelsamfund og ghettoer. Men det er også vigtigt, at vi har politik på de hylder, som århusianerne ellers efterspørger, skriver han.

LÆS OGSÅ Mangeårig Venstrepolitiker smidt ud af sin gruppe: Det er meget ubehageligt

Jette Skive har for længst meldt ud, at hun ikke genopstiller, mens det nu også kommer frem, at Knud N. Mathiesen ikke genopstiller.

Netop 67-årige Knud N. Mathiesen var centrum i et internt opgør, hvor partiets studentermedhælper Daniel Pedersson blev fyret, efter at han om Knud N. Matheisen udtalte til Lokalavisen Aarhus, at han ”mangler drive, sans for politik og visioner” – og at det derfor ville være bedst, at han ikke genopstillede. Det førte til, at studentermedhjælperen blev fyret på grund af samarbejdsvanskeligheder. Daniel Pedersson luftede dengang, at han ville stille op, men det endte det ikke med.

I stedet tæller Dansk Folkepartis liste Nana Harring, Emma Marie Sørensen, Jesper Kjølseth, Tenna Foyet og Jan Foyet.

Dansk Folkeparti har desuden indgået valgforbund med alle de andre borgerlige partier – Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne. mdbr@kl.dk

LÆS OGSÅ Byrådsmedlem død efter flere måneders sygdom

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter intern uro og skandalesag: DF kårer ung spidskandidat Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger