Claus Thykjær fratræder og direktør Anne-Sofie Degn er indtil videre konstitueret kommunaldirektør. Foto Greve Kommune
Claus Thykjær fratræder og direktør Anne-Sofie Degn er indtil videre konstitueret kommunaldirektør. Foto Greve Kommune
22.06.2021 kl. 13.07

Greve indgår fratrædelsesaftale med kommunaldirektør

Byrådet i Greve besluttede i går aftes at indgå en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær, fordi politikerne har mistet tilliden til ham.

Det lå i kortene, at kommunaldirektør Claus Thykjær måtte forlade posten, efter det kom frem i flere medier, at der har været uregelmæssigheder i kommunaldirektørens brug af kommunens kreditkort. Claus Thykjær blev på den baggrund fritaget fra tjeneste i sidste uge.

Mandag aften blev det så officielt, at kommunaldirektøren fratræder.

– Mandag aften besluttede byrådet i Greve Kommune at indgå en fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Claus Thykjær, fordi byrådet har mistet tilliden til ham i stillingen, skriver Greve Kommune i en meddelelse på hjemmesiden.

Her står også, at sagen naturligvis giver anledning til at kigge på, om der skal ændres noget i kommunen økonomiinstruks. ”Til at vurdere dette sammen med kommunens Økonomiudvalg inviteres kommunens revision med.”

LÆS OGSÅ Direktør fritaget for tjeneste

Flere medier har beskrevet, at Claus Thykjær ved flere lejligheder brugte kommunens kreditkort til private køb. Selv har Claus Thykjær forklaret, at der var tale om fejl.

Ifølge Greve Kommune er kommunaldirektørens transaktioner blevet gennemgået, og fejlene er håndteret.

På byrådsmødet besluttedes det samtidig, at direktør for teknik & miljø og kultur & fritid Anne-Sofie Degn er konstitueret som kommunaldirektør indtil videre.

Greve Kommune regner med, at rekrutteringsprocessen kan sikre ansættelse af en ny kommunaldirektør fra tidligst 1. november. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Dragør har fået ny borgmester

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Greve indgår fratrædelsesaftale med kommunaldirektør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger